27 / 04 / 2024

Kanal Riva projesi gayrimenkul yatırımcılarını harekete geçirdi!

Kanal Riva projesi gayrimenkul yatırımcılarını harekete geçirdi!

Kanal Riva Projesi gayrimenkul yatırımcılarını harekete geçirdi. Arazi fiyatlarında patlama yaşanan bölgede, metrekaresi 75 liradan satılan arsalar 200 dolara kadar yükseldi. Kanal Riva Projesi'nin tamamlanmasını bölge halkı dört gözle bekliyor...




Kanal Riva Projesi gayrimenkul yatırımcılarını harekete geçirdi. Arazi fiyatlarında patlama yaşanan bölgede, metrekaresi 75 liradan satılan arsalar 200 dolara kadar yükseldi.İstanbul'un bir köşesini daha turizm cennetine dönüştürecek 'Kanal Riva Projesi'nin tamamlanmasını bölge halkı dört gözle bekliyor. Bu süreçte arsa simsarları ve gayrimenkul yatırımcıları arazi kapatmak için harekete geçti. Bölgede arazi fiyatlarında patlama yaşandı. 


Beykoz Kanal Riva Turizm Geliştirme ve Yatırımcıları Derneği Üyesi ve bölge emlakçılarından Faruk Melek, birçok ünlü inşaat firmasının toplu alımlar için kendilerine başvurduğunu söyledi. Kanal Projesi'nden önce bölgede metrekaresi 75 ile 125 liradan satılan arsalar, şu sıralar 200 dolara kadar ulaşan fiyatlarla alıcı buluyor. 


PLANLAR HAZIRLANIYOR 


Proje, Riva Deresi'nin ıslah çalışması yapılan 17 kilometrelik şeridin devamında yer alan 15 kilometrelik kısmında uygulamaya sokulacak. Sel baskını riski göz önüne alınarak yapılacak dere ıslahı sonucunda bölge, sakinler için güvenli hale getirilecek. Islah projesiyle Riva Deresi'nde 50 metre genişliğinde, 5 metre derinliğinde bir kanal kurulacağı öğrenildi. Proje tamamlandıktan sonra, Kanal Riva'da kano ve tekne gezileri yapılabilecek. 


PROJE HOLLANDA'DAN 


Kanal Riva'nın projesi, dünya çapında bu alandaki tecrübesiyle tanınan Hollanda'nın Dutelft Üniversitesi tarafından hazırlanıyor. 

Prof. Dirk Sijmons ve ekibi geçtiğimiz günlerde bölgeye gelerek doğal ve sosyal yaşamla uyumlu olarak hazırladıkları projeyi Devlet Su İşleri yetkilileri ve Beykoz Belediyesi'ne sunmuştu. 


BÖLGENİN yakın gelecekte turizm cenneti olacağını anlatan Faruk Melek, süreçle ilgili şu bilgileri verdi: "Burada bir süredir devam eden ıslah çalışması durduruldu. Daha sonra Hollandalı bir heyet proje hazırlamak için buraya geldi. Ekip, bölgedeki çalışmasını tamamlayıp ayrılınca, arsa talebinde bir anda patlama yaşandı. Arsa almak isteyenler arasında çok ünlü inşaat firmaları var. Proje ortaya çıkmaya başlayınca Arap yatırımcıların başvurularında da büyük artış oldu. Yüksek talebe rağmen biz bölge halkını arsalarını satmak için acele etmemeleri konusunda uyarıyoruz. Tablonun daha netleşmesini bekliyoruz." 


EMLAKCIDAN 'SATMAYIN' UYARISI


BÖLGEDE arsa alımsatımı yapan emlakçı Faruk Melek, özellikle Riva Deresi kenarında arsası bulunan köylülere 'satmayın, bekleyin' uyarısında bulunuyor. Melek, "Proje duyulduktan sonra bölgeye talepler arttı. 'Bize yer toplar mısınız?' diye başvuran çok ünlü isimler var. Biz kendilerine nazikçe bilgi veriyoruz. Burada yeri olanlar yaşadı" diye konuştu. 


Zeynel Yaman/Sabah Gazetesi


Geri Dön