04 / 05 / 2024

Gayrimenkul sahipleri seçimden önce nakite dönmek için fiyatları düşürdü! Şimdi alım fırsatı var mı?

Gayrimenkul sahipleri seçimden önce nakite dönmek için fiyatları düşürdü! Şimdi alım fırsatı var mı?

Hem konut alacaklar hem de diğer gayrimenkul çeşitlerine yatırım yapacaklar, şu an gayrimenkul yatırımının mantıklı olup olmadığını araştırıyor. İşte piyasadaki son durum...



Son zamanlarda konut ve gayrimenkul piyasasında yaşanan hareketlilikler yakından takip ediliyor. Hem konut alacaklar hem de diğer gayrimenkul çeşitlerine yatırım yapacaklar piyasaların nasıl seyredeceğini, fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. 

Kimi sektör temsilcileri konut piyasasında fiyatların düşmesini beklerken, kimileri de yükseliş olabileceğini öngörüyor. 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ömer Ekinci, bugünkü köşesinde gayrimenkul piyasasını değerlendirdi. Yerel seçimlere günler kaldığını belirten Ömer Ekinci, "Çok büyük anlamlar yüklenen bu seçimin ardından ekonomik bazı külfetlerin bizleri beklediği belirtiliyor" dedi. 

Ömer Ekinci, söz konusu yazısında "Gayrimenkul fiyatlarının uzun zamandır düşeceğini dile getiriyordum" dedi ve dolar bazında da, bazı yerlerde TL bazında da düşüşlerin yaşandığına dikkat çekti.

Gayrimenkul sahipleri seçimden önce nakite dönmek için fiyatları düşürdü! Şimdi alım fırsatı var mı?

Ömer Ekinci, gayrimenkul piyasasında en iyisinin bile bir süredir TL bazında fiyatını koruduğunun altını çizdi ve "Uzun süredir elindeki gayrimenkulünü satmaya çalışan pek çok insan seçime kadar hızlıca nakite dönmenin hesabıyla fiyatları yükseltmedi, hatta tam tersi düşürdü" ifadelerini kullandı. 

Birçok kişinin milat olarak nitelendirdiği bu seçimin ardından gayrimenkul sahiplerinin satış yapamamaları halinde iyat güncellemesi yapacaklarının öngörülmesinin zor olmadığına vurgu yapan Ekinci, "Bu sebeple gayrimenkul için alım fırsatı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kurlarda olabilecek bir hareketliliğe karşı sermaye riskini azaltmak amacıyla da kendi iş alanımızda hammadde, yarı mamül ya da stok almak doğru bir tercih olabilir" açıklamasında bulundu. 

Gayrimenkul sahipleri seçimden önce nakite dönmek için fiyatları düşürdü! Şimdi alım fırsatı var mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ömer Ekinci, yazısının devamında hem hizmet sektöründe, hem üretim alanında büyük bir açmazın olduğunu belirtti ve "Maliyetler yükseliyor, tüketicinin satın alma gücü düşüyor. Maliyetler fiyatlarda artışa gidilmesine zorlarken bu fiyatları karşılayabilecek tüketici sayısı gittikçe düşüyor. Fiyatlarına zam yapmayanı şöyle dursun, zam yapan işletmeler de memnun olmuyor" ifadelerine yer verdi. 

İşletmelerin yaptıkları zammın kendisini tatmin etmediğini ve durduk yere müşterilerinden bir parça daha kopardığını belirten Ömer Ekinci, "Buna karşın firmaların gösterdiği iki eğilim bulunuyor. Ya kaliteden ödün vermek, maliyetleri düşürmek,  insan kaynağını ve insan kaynağının kalitesinden fedakarlık yapmak, ürünün kalitesini hatta gramajını azakltmak ya da ürün kalitesinden ödün vermeyerek, maliyetleri de gerektiği şekilde fiyatlara yansıtıp müşteri kaybını göze alabilmek" açıklamasında bulundu. 

1,8 milyon liraya Togg T10X alınır mı?

QNB emekli promosyon, Kuveyt Türk emekli promosyon ne kadar? Emeklilere tam bu kadar ödenecek! Şimdi açıklandı!

Volkswagen T-Roc'ta Mart kampanyası! 60 ay vadeye kadar kredi veriliyor! Volkswagen T-Roc 27 Mart 2024 fiyat listesi 

Otel fiyatları tavan yaptı, çadır ve karavana talep arttı! Karavan kiraları ne kadar 2024?


Geri Dön