27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü CNR Emlak Fuarı'nda bir araya geldi!

Gayrimenkul sektörü CNR Emlak Fuarı'nda bir araya geldi!

Gayrimenkul sektörünün yabancı yatırımcı iştahı, seçim sonrası oluşan istikrarla harekete geçti. Sandıktan AK Parti’nin güçlü iktidarının çıktığını gören Körfez yatırımcısı, Türkiye’den alımlar için telefonlara sarıldı.



Türkiye’nin lokomotifi gayrimenkul sektörü, yerli-yabancı yatırımcıları İstanbul’daki CNR Emlak Fuarı’nda bir araya getirdi.


Sektörün öncülerinin iş yeri ve konut projelerini 8 Kasım’a kadar sürecek olan CNR Emlak Fuarı’nda görücüye çıkarması, gayrimenkul sektörünün önümüzdeki günlerde büyük bir sıçrayış yapacağının habercisi gibi. 


Seçimden tek parti iktidarının çıkmasından duydukları memnuniyetini dile getiren Körfez yatırımcıları, Türkiye’de yatırım avına çıktı. Hiper Gayrimenkul’ün standını ziyaret eden Suudi Arabistanlı gayrimenkul şirketi Al-Jazera Riyadh’ın Başkanı Dr. Abdullah Al- Marzuki “Seçimden önce tedirgindik ancak istikrar sağlandı. Artık ileriye dönük projeler geliştireceğiz. Tüm yollar Türkiye’nin istikrarından geçiyor. Türkiye’de kurduğumuz bir şirket var ve İslami yatırım gruplarının Türkiye’ye gelmesini sağlayacağız” diye konuştu.


ALIMA GEÇTİLER


Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Genç ise seçim sonuçlarının belli olmasıyla Körfez müşterilerinin ödemelerini yapmaya başladığını belirtti. 450 milyon TL’lik yatırım değeriyle hayata geçirilen Future Park projesi ile dikkatleri üzerine çeken ve projenin içindeki otel için yabancı yatırımcılarla görüştüklerini söyleyen Genç, seçim sonuçlarını duyan Arap yatırımcıların daha önceden yaptıklarını rezervasyonları satışa çevirmek için harekete geçtiklerini belirtti. Körfez yatırımcılarının seçimden istikrar çıkmasının meyvelerini toplamak için yatırım planlarını pratiğe dönüştürdüğünü söyleyen Genç “Aldığım izlenim gayrimenkul sektörünün 2016’da harika bir yıl yaşayacağı. Dubai’deki fuarda kafalarda soru işareti olan yatırımcılar, 1 Kasım’dan itibaren onları yıkmış ve yatırım için uygun fırsatları izlemeye almış durumda. Seçim akşamı arayıp biz geliyoruz diyen Arap yatıtımcılar var. Rezervazyonlar satışa döndü” diye konuştu. Fuarda Babacan Premium’u tanıtan Babacan Grup’un CEO’su Mehmet Babacan da seçim sonrası oluşan havanın Körfez yatırımcısını mutlu eden ve beklentilerini daha da artıran bir hale soktuğunu söyledi. Babacan “Sadece Körfez yatırımcısı değil Azerbeycan, İran ve hatta Japonya’dan yatırımcılar bekliyoruz. Belirsizlik devam etseydi iptaller olabilirdi. Bu hafta dönüşler başladı. Son 5-6 aydır bekleyen yabancılar harekete geçti. Kapora verenler alıma başlayacak” dedi. 


UMUTLARI ARTIRDI


AB Grup Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak da, 7 Haziran’daki seçim sonrasında gayrimenkul piyasasındaki yavaşlamanın sona ereceğini ve başta Araplar olmak üzere yabancı yatırımcıların gayrimenkul talebibini artıracağını söyledi. Bayrak “Siyasal iktidarın sağlanması umudumuzu artırdı” diye konuştu.


KÖRFEZ’DEN ÇOK SAYIDA TEKLİF VAR


Yalova ve İznik’e yeni bir yaşam biçimi getiren Beyttürk, birbirinden farklı projeleriyle fuara katıldı. Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman “Beyttürk İnşaat olarak Körfez yatırımcısını hedefliyoruz. Arap yatırımcısının Türkiye’ye güveni tam. Körfez yatırımcısı Türkiye’de ev sahibi olmayı istiyor. Beyttürk olarak Körfez ülkelerinin önde gelen firmalarından çok sayıda ortaklık teklifi alıyoruz” diye konuştu.


FUARDAN NOTLAR...


- FUARDA Kiler GYO, Referans Güneşli, Referans Kartal Kordonboyu, Referans Kartal Towers ve Referans Bahçeşehir projelerini tanıttı.


- Ofton İnşaat, fuarda Elysium Elit Koşuyolu, Elysium Art Şişli, Elysium Serenity Kandilli ve Elysium Lale Apartments projeleriyle yer aldı.


- Fuarda İTO’nun ‘Yaşayan İstanbul Maketi’ (sağda) görücüye çıktı. Yurt içinde ilk kez sergilenen maket, 3 ay boyunca CNR’da olacak.


Star


Geri Dön