Gayrimenkul sektörü Kartal'a 2 milyar dolarlık yatırım yaptı!
İstanbul Anadolu Yakası'nın önemli lokasyonlarından biri olan Kartal'da gayrimenkul projelerine imza atan 5 şirketin kurduğu 'Kartal Platformu' bölgede 2 milyar dolarlık yatırım ile 6 bin kişiye istihdam sağlıyor.
İstanbul Anadolu Yakası'nın önemli lokasyonlarından biri olan Kartal'da gayrimenkul projelerine imza atan 5 şirketin kurduğu 'Kartal Platformu' bölgede 2 milyar dolarlık yatırım ile 6 bin kişiye istihdam sağlıyor. Geçtiğimiz hafta içinde gazetecilerle sohbet toplantısında buluşan Kartal Platformu üyelerinden DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstanbul'da iyi konut projesi geliştirilecek bu bölgeden başka geniş arazi kalmadığını söyledi.
M2'SİNİ 16 BİN TL'DEN SATTI
Kartal'da ilk konut projesini satmaya başladıkları dönemde metrekare fiyatının 1.800 lira civarlarında olduğunu anlatan Yılmaz, "Biz ise projede 4 ila 7 bin lira arasında bir fiyatla satışa çıktık. Sektördeki birçok arkadaş bana, 'Deli misin, bu fiyata Kartal'da satış mümkün değil' dediler. İlk projemizi başarıyla sattık. Şimdi Kartal'da birçok projede ortalama fiyat 6-7 bin liralarda. Biz bir projemizde en yüksek metrekare fiyatı olarak 16 bin liradan bile satış yaptığımız oldu" dedi.
İSTANBUL'UN BALKONU
Yılmaz, Kartal'ın 5-10 yıl içinde Bağdat Caddesi'nin yerini alabileceğini söyledi. Bölgede altyapının geliştiğini anlatan Yılmaz, "Sabiha Gökçen'e yakınlığı, E-5 ve TEM'i aynı anda kullanabilme olanağı, İzmit Körfez Geçişi, Kartal aksını güçlendiriyor. Bu yollar tamamlandığında Bursa ve İzmit'e kolaylıkla ulaşılabilecek" dedi. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise Kartal'ın İstanbul'un balkonu olduğunu söyledi. Tanes, Anadolu Yakası'nda 3'ü ticari, 2'si konut olmak üzere toplam 5 proje yürüttüklerini belirterek, "23 yıl önce metrekare fiyatları 2.500 TL'den çıktığımız proje şimdi 5 bin TL'yi buluyor" dedi. Marmara Üniverstitesi Kampusu'nun da bölgeye hareketlilik getireceğini anlatan Tanes, altyapı avantajını Marx'tan "Altyapı, üst yapıyı belirler" sözleriyle pekiştirdi. Bağdat Caddesi ve Ataşehir'deki nüfusun bu bölgeye kayacağını belirten Tanes, "Bir süre sonra aylık geliri 50-60 bin lira olanlar bile Ataşehir'den, Bağdat Caddesi'nden ev alamayacak. Birçok aile için Kartal iyi bir seçenek olacak" dedi. Konut sektöründe sıkıntı yaşandığı iddialarına da yanıt veren Tanes, "Geçen yılda ilk 3 çeyrekte çok kötü gidiyor deniliyordu. Sonradan satışlar çok yükseldi. Geçen yıl da seçimler vardı. Seçimler nedeniyle belirsizlik yaşandığını düşünmüyorum" diye konuştu.
İNŞAAT SEKTÖRÜ İHRACATÇI OLDU
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, güçbirliğinin öneminin altını çizerek, "Kartal'da kolektif şuuru ortaya koymak önemli" dedi. Körfez'den projelere büyük ilgi olduğunu belirten Kabadayı, inşaat sektörünün ihracatçı olduğunu belirterek, "Dünyada da ekonomiler inşaat sektörüyle kalkınıyor" diye konuştu.
Sabah