Sektörel

Gayrimenkul sektöründe daha gerçekçi fiyatlandırmalar geliyor! Yeni kanun düzenlemesiyle neler değişecek?

Karagülle İnşaat’ın yönetim kurulu Başkanı Kamuran Akbay, emlak sektöründeki yeni düzenlemeyi değerlendirdi ve sektörün sağlıklı gelişeceğini belirtti. İşte ayrıntılar...

Karagülle İnşaat’ın yönetim kurulu Başkanı Kamuran Akbay, gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbay, yaptığı değerlendirmede, yeni kanun düzenlemesi ile ilgili olarak "Bu yeni düzenlemeye göre; gayrimenkullerde 5 seneyi aşan mülkiyetlerde vergi alınacak ve bu vergi, rayiç bedel yerine güncel piyasa değeri üzerinden belirlenecek" ifadelerini kullandı. 

Kamuran Akbay, bu yeni düzenlemenin emlak sektöründe önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. 

Kamuran Akbay, söz konusu açıklamasında "Özellikle mülklerin güncel piyasa değeri üzerinden vergilendirilmesi daha adil bir sistem getirecek" ifadelerini kullandı ve bu durumun gayrimenkul sahiplerinin mülklerini gerçek değerinde satma eğilimini artıracağının ve piyasada daha gerçekçi fiyatlandırmalara neden olacağının altını çizdi. 

Kamuran Akbay, gayrimenkul sahipleri için bu düzenlemenin, özellikle mülklerinin değeri artanlar açısından daha yüksek vergiler anlamı taşıyabileceğini dile getirdi. 

Akbay, söz konusu açıklamasında "Fakat gerçek değerine göre vergilendirilmesi uzun vadede daha adil bir sistem olarak değerlendirilebilir. Bu düzenleme piyasa şeffaflığını artıracağı ve spekülatif hareketleri azaltarak uzun vadeli yatırımları teşvik edeceği tahmin ediliyor" ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemenin yerel yönetimlerin gelirlerini artırarak kamu hizmetlerine daha fazla kaynak ayrılmasına katkıda bulunacağına vurgu yapan Kamuran Akbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Akbay, "Bu durum emlak piyasasında bir dengeleme ve şeffaflaşma sürecinin de gelmesini sağlayacak. Belediyeler ve diğer yerel yönetimler, mülklerin gerçek değerlerine dayalı olarak daha çok gelir elde edebilecekler" diye konuştu. 

Sektördeki tepkilere de değinen Akbay, bazı yatırımcılar ve emlak sahiplerinin daha yüksek vergilerden endişe duyduğunu, ancak sektör profesyonelleri ve uzun vadeli yatırımcıların bu düzenlemeyi olumlu karşıladığını ifade etti. Akbay son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Getirdiği şeffaflık ve adalet, uzun vadede sektöre duyulan güveni artırabilir. Sonuç olarak, Türkiyede emlak ve gayrimenkul sektöründe yapılan bu yeni düzenlemenin piyasayı daha adil, şeffaf ve sürdürülebilir hale getirmesi bekleniyor. Gayrimenkul sahiplerinin daha bilinçli ve gerçekçi bir vergilendirme ile karşılaşmaları, sektörün sağlıklı gelişimine katkı sağlayacak. Ayrıca, piyasa değerlerine dayalı vergilendirme, yerel yönetimlerin gelirlerini artırarak kamu hizmetlerinin kalitesini yükseltecek. Bu önemli değişikliğin sektörde yaratacağı etkileri yakından izlemeye devam edeceğiz."

Altın hesabı olanları ilgilendiriyor! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tersane İstanbul Projesi'nden, Hazineye 1 milyar 346 milyon doların üzerinde gelir sağlandı

İBB, 4 ilçede 5 arsayı 7.5 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satıyor!