03 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektörünün uluslararası pazarlara açılması için destek!

Gayrimenkul sektörünün uluslararası pazarlara açılması için destek!

Ruhsar Pekcan, "Gayrimenkul, lojistik, gastronomi, perakende ve konaklama sektörlerimizin uluslararası pazarlara açılmasına ve bu pazarlarda rekabet gücü kazanarak kalıcı olmalarına yönelik harcamalara destek vermeyi sürdürüyoruz" dedi.



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hizmet İhracatçıları Birliği üyeleriyle video konferans yöntemiyle görüştü.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, hizmet ihracatını desteklemek için bu yıl ayırdıkları 500 milyon liralık rekor sayılabilecek bütçenin büyük bölümünün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle kullanılamadığına dikkat çekerek, "İnşallah yıl sonuna kadar sizlerin de mevcut motivasyonuyla bu bütçeyi kullandırmak üzere hazırız." diye konuştu.

Aandolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pekcan, şunları kaydetti: 

"Hedefleri büyük, dinamik bir ülke olarak yakaladığımız bu başarının sürdürülebilirliğini temin etmek ve markalaşma kabiliyetlerimizi güçlendirmek için rehavete kapılmadan bütün gücümüzle el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Hizmet sektörümüze yönelik olarak pek çok destek mekanizmamız etkin şekilde uygulanmaktadır. Hizmet ihracatımızın kilit sektörlerinden olan sağlık turizmi, bilişim, film, dizi, eğitim sektörlerinin yanı sıra yönetim danışmanlığı, gayrimenkul, lojistik, gastronomi, perakende ve konaklama sektörlerimizin uluslararası pazarlara açılmasına ve bu pazarlarda rekabet gücü kazanarak kalıcı olmalarına yönelik harcamalara destek vermeyi sürdürüyoruz."

Murat Kurum: Pandemi sonrası inşaat sektörü için yeni bir bahar olacak!


Geri Dön