04 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektörüyle Türkiye’nin zenginliği ortaya çıkacak!

Gayrimenkul sektörüyle Türkiye’nin zenginliği ortaya çıkacak!

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan ve GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun gayrimenkul piyasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan ve GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun, Dünya YouTube kanalında Vahap Munyar’ın programına katıldı. Abdurrahman Kaan, MÜSİAD’da tazelenme hareketi başlattıklarını, bu hareketle Türkiye’de birçok değeri ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Gayrimenkul sektörüyle Türkiye’nin zenginliği ortaya çıkacak! 

MÜSİAD olarak yeni projeler hayata geçireceklerini söyleyen Abdurrahman Kaan şunları söyledi:
“GABORAS benzeri 20 projemiz daha olacak. GABORAS gayrimenkul yatırımcısına büyük güven veriyor. İhtiyaçları belirleyebilirsek kentlerimizi buna göre hazırlayabiliriz. Kentlerin altyapısını geliştirmeliyiz. Gelecekte artık ülkeler değil, kentlerin rekabeti olacak. Türkiye’nin zenginliğini ortaya koymaya çalışıyoruz. Veri üretimimizi bütün Türkiye’ye yayacağız.”

Türkiye’nin potansiyelini ortaya çıkarmaya ve değerini artırmayı planladıklarını söyleyen Kaan, şu ifadeleri kullandı:
“Gayrimenkulde Türkiye ile ilgili verilere GABORAS sayesinde birkaç saniyede ulaşabiliyorsunuz. Şimdi aynı GABORAS gibi oto piyasasına hitap eden yapı kuruyoruz.  Otomobil ve ikinci el oto ile ilgili bu yapıyı hazırladık. Birkaç ay sonra harekete geçeceğiz. Gerekli görüşmeleri de yaptık. Oto piyasasının GABORAS’ı geliyor.”

GABORAS gayrimenkulün Google’u olacak

Gayrimenkul sektörüyle Türkiye’nin zenginliği ortaya çıkacak! 

Türkiye’de en büyük problemi veri eksikliği olarak gördüğünden bahseden Altun, şu açıklamalarda bulundu:
“Türkiye güçlü bir ülke. Bunu verilerle, rakamlarla ortaya koymak için çalışıyoruz. 16 il ile ilgili çalışmalarımızı yaptık.

Kentlerimizin dinamiklerimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Verileri ortaya çıkardıkça birçok kentimizde tahminlerin üzerinde büyük potansiyel olduğunu görüyoruz. Veri üretme çalışmalarımız bizi önemli yerlere getirecek. Bütün Türkiye’nin verisini ortaya koyacağız. GABORAS olarak gayrimenkulün Google’u olacağız.

Değersizleştirme, Türkiye’nin maalesef acı gerçeği. Bunu aşmak için gayrimenkul ile ilgili datayı ortaya koymamız gerekir. GABORAS Sanayi, GABORAS Turizm gibi yapılar da kurmamız lazım.”


Geri Dön