29 / 04 / 2024

Gayrimenkul sertifikasına borsa zorunluluğu getirildi!

Gayrimenkul sertifikasına borsa zorunluluğu getirildi!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanan Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği 05.07.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı...





Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanan Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği 05.07.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. SPICnın 30 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kanunu gereğince ikincil mevzuatın bir kısmının bu yılın ilk altı ayı içinde, bir kısmının da bu yıl sonuna kadar tamamlanarak yürürlüğe konulması yönündeki çalışmaları devam ediyor. 


Bu kapsamda SPK tarafından 4 Mart 2013 tarihinde taslak olarak ihraç edilecek yaylmlanarak kamu gayrimenkul oyunun görüş ve öneri sertifikalarının  niteliklerini ve ihracında uyulması gereken esasları düzenleyen Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği 05.07.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.


SPK'nın hazırladığı  ve 05.07.2013 tarihinbaşvurmaları de yürürlüge giren Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği ile gayrimenkul sertifikalarına ilişkin genel esasların yanında, halka arzına ve.nitelikli yatınmcıya satışma yönelik düzenlemeler yapıldı. 


Yeni tebliğ ile ihraç edilecek gayrimenkul sertifikalarının borsada işlem görmesi ve ihraççılann Kurula yapılacak onay başvurusunun yanı sıra bu amaçla borsaya başvurmaları zorunlu hale getirilirken, adi ortaklık statüsündeki ortak girişimlerin anonim şirket niteliğini haiz ortaklarının ihraççı olabilmelerine de imkan tanındı Aynca tebliğ ile proje bazında gayrimenkul sertifikası ihraç limitleri ve uyulması gerekli şartlar tanımlanırken, ihraç gelirinin inşaat ilerleme esasına göre ihraççıya aktarılması ve belirli dönemlerde rapor ve değerlemelerin hazırlanarak kamuya açıklanma şartlan da düzenlendi. 



Hürses Gazetesi


Geri Dön