02 / 05 / 2024

Gayrimenkul yatırımcıları merkezden ev almalı!

Gayrimenkul yatırımcıları merkezden ev almalı!

Aşçıoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ile yeni projelerini, hayallerini ve sektörü anlattı. Aşçıoğlu, dünyada inşaat, tekstil ve otomotiv olmak üzere üç önemli sanayinin olduğunu söyledi.



Çocukluğundan başlayarak inşaatın tozunu yutmuş bir isim Yaşar Aşçıoğlu 1967 yılında babası tarafından kurulan Aşçıoğlu İnşaat'ı 1980'de devralarak, yüzbinlerce metrekare konut,otel, avm ve fabrika inşaatına imzasını attı. Daha sonraki dönemlerde 'Selenium' markasını yaratarak, konut üretmeye devam etti. Aşçıoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ile yeni projelerini, hayallerini ve sekörü anlattı.


'DÜNYA MARKASIYIZ' 

Dünyada inşaat, tekstil ve otomotiv olmak üzere üç önemli sanayinin olduğunu söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, "Türkiye'de de aynı şeyler geçerli. Tekstilde eskisi kadar iyi değiliz. Otomotiv zaten yarış içinde. Ama inşaatta dünya markasıyız. Dünyanın en iyi inşaat şirketleri, Türk inşaat şirketleri. Onun için yapüan yapılarda o denli iyi. Avrupa'yla hiç kıyaslanamaz büe" diyerek iddialı açıklamalarda bulundu. Mesleğe dair korkusunu ise şu sözlerle açıkladı, "Meslekte olmayanların inşaata giriyor olması beni korkutuyor. Her parası olanın yapabileceği bir meslek değil bu. İnanıyorum ki ilgili bakanlık bu konuda yaptırım getirecektir. İnşaat, uzmanlık gerektirir." 


ADA BAZLI DÖNÜŞÜM ŞART 

Yaşar Aşçıoğlu'nu düşündüren konulardan biri de, kentsel dönüşüm. İstanbul'un kentsel dönüşümünde arzu edilen noktaya gelinmediğinin altını çizen Aşçıoğlu, "O hedefe gidecek engelleri aşamadık. Bürokratik ve kurumsal bazı engeller bu yapısal değişikliğe engel oldu. Şehircilik Bakanlığı dönüşüme ilişkin ciddi avantajlar getirmeli. KDV avantajı, harç avantajı, belediyelerle koordineli çalışabilme bunlardan bazüarı. Şu anda maalesef yapısal dönüşüm yapılıyor. Ama bu, kenti kurtarmaz. Ada bazında çözümler getirmek lazım" dedi. 



SELENIUM PROJELERİ NE KADAR KAZANDIRDI? 

Aşçıoğlu Selenium projeleri ne kadar prim yaptı dersiniz? 


Selenium Twins (Fulya): %100 Selenium Panaroma (Gayrettepe): %100 Selenium Residence (Fulya): %100 Selenium City (Etiler): %200 Selenium Country (Göktürk): %100 


AŞÇIOĞLU'NU TERCİH EDEN ÜNLÜLER 

Şirket bugüne kadar Türkiye ve dünyadan çok sayıda seçkin isme ev sattı. Özellikle Fulya'daki Selenium Twins, tam bir ünlü yuvası. 2009'da tamamlanan projeden ev alan ünlüler, evlerini halen ellerinde tutuyorlar. Rahmi Koç, Mehmet Kutman, Şenes Erzik, Şenol Güneş, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Ulusoy ailesi, Sabancı ailesi, Boyner ailesi ve Cemil Kazancı sadece birkaçı. 


ATAKÖY'E YENİ PROJE GELİYOR 

Şirket son olarak Ataköy'de 321 rezidans daireden oluşan Selenium Ataköy ile Selenium Retro'yu satışa çıkardı. Selenium serisinin son halkası için de yine Ataköy tercih edildi. İmzaların atıldığını ve projenin kesinleştiğini söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, "Selenium Retro'nun yanında biri konut diğeri ofis olmak üzere 2 bloklu bir proje yapacağız. Projelendirmeye başlıyoruz" dedi. Şirket bu yeni projesiyle Ataköy'de 1000 daireye ulaşmış oluyor. 



FİRMA VE KONUM ACIK ARA ÖNDE 

Yaşar Aşçıoglu'na ev alacaklara tavsiyelerini sorduk. İlk sırada firmanın geldiğini söyledi. 

Nedenini ise bu işi meslek edinmiş kişilerin daha iyi yapılar ürettiğine bağladı. Dikkat dilecek diğer hususun ise konum olduğuna dikkat çekti. Aşçıoğlu, "Herkes bütçesine göre merkezi noktalardan konut almalı. Yatırımcılara ise tamamen merkezi tavsiye ederim. Çünkü merkezden alınan evin zarara soktuğu görülmemiştir" dedi. 


EV ALMA ZAMANI MI? 

Suriye'deki karışıklar dahil olmak üzere lürkiye'yi etkisi altına alabilecek bir kriz görüp görmediğini sorduğumuz Yaşar Aşçıoğlu, "Seçim sonuçları önümüzdeki 4 yılın krizsiz geçeceğini gösteriyor. Ben de bir kriz öngörmüyorum. O yüzden ev almanın zamanıdır" diyerek şu anda en doğru yatırım aracının konut olduğunu vurguladı. 


Posta


Geri Dön