05 / 05 / 2024

Gayrimenkul yatırımında yeni dünya trendi: Karayipler!

Gayrimenkul yatırımında yeni dünya trendi: Karayipler!

Yeni Bir Hayat CEO’su Şevki Akyadın, Karayiplerde yatırım yapanların mülklerini buradaki yerel işletmelere kiraladıklarını, işletmelerin satın alma bedeli üzerinden yıllık yüzde 6 ile 7 oranında ödeme yaptığını söylüyor..



Kaostan uzak ve eşsiz doğal güzelliğe sahip Karayiplere yatırım yapanlar yılda yüzde 7 ile 8 oranında kar ediyor.

 

Karayiplerdeki gayrimenkul yatırımlarının nasıl değerlendirildiğini şahıslara yönelik global yatırım planlaması alanında hizmet veren ve yurtdışı merkezli bir çok projenin Türkiye temsilciliğini yapan Yeni Bir Hayat CEO’su Şevki Akyadın’a sorduk; Akaydın gayrimenkul projelerinin gelir modellerine ilişkin şunları paylaştı. 

 

“Karayiplerde yatırım yapanlar genel olarak turistlerin yoğun olduğu yüksek sezonda 2 hafta, yılın nispeten daha sakin olduğu dönemlerinde 2 hafta olmak üzere toplamda 4 hafta Karayiplerde tatil yapıyorlar. Yılın 11 ayı ise mülklerini buradaki yerel işletmelere kiralıyorlar. İşletmeler de mülk sahiplerine, satın alma bedeli üzerinden yıllık yüzde 6 ile 7 oranında ödeme yapıyor”.

 

Gayrimenkul yatırımında yeni dünya trendi: Karayipler!

 

Bu işletmelerin dünyaca ünlü zincir otellere ait olduğuna ve hükümet tarafından onaylanan projelere yatırım yapıldığına dikkat çeken Akaydın, tesislerin marinadan, helikopter pistine, su sporları tesislerinden, golf merkezlerine, ödüllü şeflerin ev sahipliğindeki restoranlardan, dünyaca ünlü markaların butiklerine her türlü ihtiyaca hizmet ettiğini ifade ediyor.


Karayiplerde ev alan şahıslar ayrıca dil ve ikamet ön koşulu olmadan vatandaş olma hakkına da sahip oluyor Avrupa Birliği ülkelerinde vizesiz seyahat edebiliyor ve vergi avantajlarından yararlanabiliyor. 

 

Kristal mavisi denizi, bereketli toprakları ve temiz havası ile sağlıklı yaşam tarzının benimsendiği Karayiplerde turizm sektöründeki büyüme ile iş ve yatırım fırsatlarında da artış söz konusu.

 

Gayrimenkul yatırımında yeni dünya trendi: Karayipler!

 

Florida’nın güneyinden başlayıp Güney Amerika’dan Venezuela’ya kadar uzanan bölgedeki 15 ada ülkesi kendi aralarında Avrupa Birliği’ne benzer bir yapı içinde. 1973’ten beri süregelen Karayip Topluluğu (CARICOM) üyeleri arasındaki ekonomik ve politik entegrasyon, demokrasinin hakim olduğu ada ülkelerini hem yaşanabilir hem de yatırım yapılabilir ülkeler konumuna getirmiş durumda.

 

Karayipler turizmi 2016’da yüzde 4,3 büyüme ile yüzde 3,9 olan Dünya turizmi büyüme oranlarını geride bıraktı. Karayipler’de yapılan turizm harcamaları ise yüzde 3,5 oranında artış ile 2016’da 35,5 milyar dolara ulaştı.  Oldukça ilgi gören Antigua&Barbuda, Grenada, Dominika ve St. Kitts & Nevis’de son 5 yılda doğrudan yapılan yabancı yatırım alma oranı yüzde 150 oranında arttı. Turist sayısı yüzde 35, turizm harcamaları da paralel olarak yüzde 69 oranında artış gösterdi. 

 


Web: https://www.yenibirhayat.com.tr

 


Geri Dön