01 / 05 / 2024

Gayrimenkul zenginleri bile vakıftan yardım istiyor

Gayrimenkul zenginleri bile vakıftan yardım istiyor

Konya"nın Sarayönü kaymakamlığı, sosyal  yardımlar için yapılan başvurunun aşırı artışı üzerine Sosyal Yardımlaşma ve  Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti Kadıoğlu beldesinde inceleme yaptı  



İncelemede,  talepte bulunan kişilerin çoğunun maddi durumunun iyi olduğu belirlendi. Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız, vakıftan yardım almak için başvuruda  bulunan kişilerin sayısında yaşanan anormal artış üzerine, yardımları gerçek  ihtiyaç sahiplerinin alabilmesi için vakıf mütevelli heyetiyle başvuru yapan  kişilerin ekonomik durumlarını yerinde inceleme kararı aldı. Yıldız, vakıf mütevelli heyetiyle Kadıoğlu beldesine giderek başvuruda  bulunanların yaşadığı evleri gezdi. 100"e yakın başvurudan bir günde 26 kişinin  evinde incelemelerde bulunan heyet, kirada oturduğunu beyan eden pek çok kişinin  kendi evinde oturduğunu, hatta bazı kişilerin kayıtları başkalarının üzerine olsa  da traktör, otomobil sahibi olduklarını, ihtiyaç sahibi olmadıklarını  belirledi.

İnceleme yapılmaya geldiğini duyarak bahçelerindeki otomobil ve  traktörleri komşularının evlerinin önüne götürmeye çalışanlara bile şahit  olduklarını anlatan üyeler, yaptıkları incelemede 26 talebin yarısından çoğunun  doğru olmayan beyanlardan oluştuğunu gözlemlediklerini bildirdiler. Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı  vatandaşların araştırmalarda üzerlerinde hiçbir resmi kayıt bulunmadığını  gözlemlediklerini belirterek, 'Saha üzerinde ise bizzat yaptığımız bu tespit  uygulaması sonucu resmiyette üzerinde hiçbir şey görünmeyen kişilerin çeşitli  menkul ve gayrimenkul değerlere sahip olduğunu görerek duruma bizzat şahit olduk  ve kanaatimizi de o yönde kullandık. Bu tür tespitlerimizin yanında ise gerçekten  ihtiyacı olan şahısların durumlarına da şahit olduk. Bundan sonraki  uygulamalarımız bu yönde gerçekleşmeye devam edecek' diye konuştu.  Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ihtiyaç sahibi  olduğu onaylananlara, ayda çocukları için verilen eğitim yardımı, yılda birer kez  de 1,5 ton kömür ile kişinin durumu ölçüsünde değişen miktarlarda nakdi muhtaçlık  yardımı veriliyor.
AA


Geri Dön