04 / 07 / 2024

Gayrimenkulde devir değişti, piyasadaki fiyatı satıcı değil alıcı belirliyor!

Gayrimenkulde devir değişti, piyasadaki fiyatı satıcı değil alıcı belirliyor!

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken dikkat çeken Borsa Filozofu, gayrimenkulde devrin değiştiğini belirterek, piyasadaki fiyatı satıcının değil alıcının belirlediğini kaydetti.



Sahibindencom’un, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlamış olduğu “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Mayıs raporuna göre reel fiyatlardaki düşüş 11 aydır sürüyor.

Söz konusu raporda yer alan bilgilere göre reel fiyatlardaki yıllık değişim oranı Türkiye genelinde yüzde -21’e, İstanbul’da yüzde -22,8’e, İzmir’de ise yüzde -20,2’ye kadar geriledi. Başkent Ankara’da da düşüş görüldü ancak yüzde -17,3 seviyesinde kaldı.

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken dikkat çeken 250,3 bin takipçili Borsa Filozofu resmi X hesabı https://twitter.com/borsafilozofu üzerinden bu kez de konut piyasası ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Borsa Filozofu paylaşımında bir dostunun gayrimenkul satışı yapacağını ve 3 milyon TL'ye ilana koyduğunu belirterek, "Bir müşteri 2.500.000₺ nakit teklifte bulundu. Alıcı diyor ki 2.5 milyonu faize koysan aylık 100.000₺ getirisi var, işine gelirse alacağım diyor. Devir değişti, piyasadaki fiyatı satıcı değil alıcı belirliyor." ifadelerini kullandı.

Borsa Filozofu'nun paylaşımı şu şekilde:

Bir dostum gayrimenkul satışı yapacak. 3.000.000₺’ye ilana koydu. Bir müşteri 2.500.000₺ nakit teklifte bulundu. Alıcı diyor ki 2.5 milyonu faize koysan aylık 100.000₺ getirisi var, işine gelirse alacağım diyor. Devir değişti, piyasadaki fiyatı satıcı değil alıcı belirliyor.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Borsa Filozofu'nun paylaşımına gelen yorumlar...


Uzmanından borsa yatırımcısına 7 önemli tavsiye! Borsa yatırımcıları dikkat!

İzmir’de deprem riski azaltma çalışmaları tam gaz! O bölge mercek altına alındı, tam 30 bin test yapıldı!

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman soruyor: Boş ev vergisi ne kadar olmalı?


Geri Dön