29 / 04 / 2024

Gayrimenkulde müzayede ve arabuluculuk hızlı büyüyecek!

Gayrimenkulde müzayede ve arabuluculuk hızlı büyüyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde Türkiye'deki ilk franchise veren marka unvanına sahip ve en büyük emlakçı konumunda olan TURYAP'ın yönetim kurulu başkanı M. Onur Sarıbay'ın sektörle ve TURYAP'la ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugün kaleme aldığı yazısında Türkiye'deki ilk franchise veren marka unvanına sahip ve en büyük emlakçı konumunda olan TURYAP'ın yönetim kurulu başkanı M. Onur Sarıbay'ın sektörle ve TURYAP'la ilgili açıklamalarına yer verdi.

Sadi Özdemir, yazısına, "Tenis oynarken kafam kırıldı patronluğu oğluma bıraktım sözü, Türkiye’nin ilk franchise veren markası unvanını taşıyan, halen de ülke genelinde ‘en büyük emlakçı’ konumundaki TURYAP’ın patronu Azmi Sarıbay’a ait. Golf merakıyla tanınan Azmi Sarıbay, yaklaşık 4 ay önce tenis oynarken talihsiz bir kaza geçirdi ve kafatası kırıldı. Günlerce süren tedavi ile eski sağlığına kavuştu. Öyle ki eski şakacı karakteri de yerli yerine gelmiş durumda. O nedenle söze başlar başlamaz ‘yazıya başlık olan’ espriyi yaptı." ifadelerini kullanarak başladı. 

Gayrimenkulde müzayede ve arabuluculuk hızlı büyüyecek!

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren TURYAP’ın yönetim kurulu başkanlığı M. Onur Sarıbay tarafından sürdürülüyor ve kurum, günlük işlere değil de orta ve uzun vadeli işler ile stratejilere odaklandı. 

Sadi Özdemir, M. Onur Sarıbay'ın sektörle ilgili açıklamalarda bulunduğunu belirtti ve yazısını şu şekilde sürdürdü:

"Yönetim Kurulu Başkanı benim, kardeşlerim Uğur ve Elif ile beraber yönetiyoruz. Babam da şirkete geliyor ve çok şükür sağlığı da enerjisi de yerinde. Kendisinden sektöründe lider bir marka devraldım. 250 TURYAP, 14 de ‘Tam Nokta’ var. ‘Tam Nokta’lar, il ve ilçe bazında masterfranchise veriyor. Şu anda yabancı sermaye emlak zincirleri birkaç ilde bizden önde. Türkiye’de markalı zincirlere bağlı 1000 kadar emlakçı var. Sahibinden.com’da ise 40 bini aşmış durumda."

Peki gayrimenkul sektöründe son durum ne? Sektörü neler bekliyor? İşte ayrıntılar...


Geri Dön