08 / 05 / 2024

Gayrimenkulde Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu! 

Gayrimenkulde Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu! 

Teknoloji Odaklı Gayrimenkul Değerleme Platformu Endeksacom tarafından yapılan çalışma ile gayrimenkulde Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu. İşte Türkiye'nin en değerli ilçeleri...



Sarıyer’de ortalama konut fiyatı 9 milyon 75 bin 312 Türk Lirası olarak gerçekleşirken, Beşiktaş’ta ortalama fiyat 9 milyon 2 bin 868 Türk Lirası, Çeşme’de ise 7 milyon 684 bin 340 Türk Lirası olarak gerçekleşti. Listede İstanbul’dan 7, İzmir, Muğla ve Antalya’dan birer ilçe bulunuyor. 

Gayrimenkulde Türkiye nin en değerli ilçeleri belli oldu!  

Sarıyer’de ortalama konut metrekare fiyatı 63 bin 45 Türk Lirası, ortalama konut fiyatı 9 milyon 75 bin 312 Türk Lirası olarak gerçekleşti. 

En değerli ilçeler listesinde ikinci sırada yer alan Beşiktaş’ta ise ortalama konut metrekare beeli 61 bin 503 Türk Lirası; listesinin üçüncü sırasında yer alan Çeşme’de ise konut fiyatları son 1 senede yüzde 147 yükseldi. Çeşme’de ortalama konut metrekare fiyatı 45 bin 247 TL olarak belirlenirken; ortalama fiyat 7 milyon 684 bin 340 Türk Lirası'na ulaştı. 

Gayrimenkulde Türkiye nin en değerli ilçeleri belli oldu! 

Verilerle ilgili açıklamalarda bulunan Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Listeye baktığımızda İstanbul’un boğaz şeridindeki merkez ilçeleri ve Türkiye’nin en gözde tatil yerleri ilk olarak göze çarpıyor. Bu ilçeler bulundukları konum, doğal güzellikleri ve sosyolojik yapılarıyla Türkiye’nin orta üst kesiminin yaşadığı, yaşamak istediği yerler. Ekonominin, ticaretin, kültür sanatın, turizmin kalbinin attığı bu ilçeler her zaman önemli bir değere sahip" şeklinde konuştu. Bu durumun konut piyasasını da ister istemez etkilediğini dile getiren Öğüt, "Konut fiyatları yüksek olmasına rağmen değer artışı bu ilçelerde hala çok hızlı. Yıllık değer artışlarına baktığımızda yüzde 336’lara kadar ulaşan artışların yaşandığını görüyoruz" açıklamasında bulundu.

Ofisini konut olarak satanlara şok haber! Danıştay'dan düşük KDV uygulamasına dur kararı!

Co-working sektörü her yıl yüzde 21 büyüyor!

Konutta sıfır satışların payı son 10 senenin en düşük seviyesinde!


Geri Dön