28 / 04 / 2024

Co-working sektörü her yıl yüzde 21 büyüyor!

Co-working sektörü her yıl yüzde 21 büyüyor!

Küresel Co-working Büyüme Araştırması, 2024 senesine kadar küresel çapta ortak çalışma alanı sayısının ikiye çıkacağını öngörürken, bir başka araştırmada ortak ofis işleticilerinin bu seneye ve gelecek senelere iyimser baktığı görüldü.



Daha yolun başındaki girişimler, küçük şirketler ya da serbest çalışanlar için sunmuş olduğu maliyet avantajı ve konfor ile iş dünyasında dijitalleşmenin hız kazanmış olduğu dönemden itibaren popülerleşen ortak şekilde çalışma alanı sektörünün büyümesi küresel salgın ile kesintiye uğradı. Salgının etkilerinin azaldığı yeni varyant olanaklarının ortadan yok olduğu dünyanın büyük bir bölümünde de kapanma tedbirlerinin bitmesi ve ofislere dönüşün başladığı bir yıl olan 2022 ise ilk yarısında sektörün toparlanma gerçekleştiğine ve eski konumuna döndüğüne dair sinyalleri paylaştı. 2021-2022  yılları arası Co-working Trendleri Araştırması'na katılan sektör oyuncularının % 75'i 2022 içinde aboneliklerde artış beklediklerini ifade ederken hizmet sağlayıcılarının beşte birinden fazlasının senenin başından bu güne genişleme planı yaptığı ortaya çıktı. Küresel Co-working Büyüme Araştırması ise dünya genelinde ortak çalışma alanlarının sayısının 2024 yılına kadar iki katına çıkacağını ve 40 bini aşacağını düşünüldü.

Sektör ile ilgili olarak görüşlerini paylaşan paylaşımlı ofis sağlayıcısı eOfis’in Kurumsal İletişim Direktörü Melis Ataç, “Ofislere dönüşün başlaması ile 2022 senesi itibarı ile ortak çalışma alanlarının ve paylaşımlı ofislerin sunduğu değerler yeniden anımsandı. İşletmeler hibrit ve uzaktan çalışma modellerine geçiş yaparken, bu geçişte paylaşımlı ofislerden de nasıl yararlanabileceklerini düşünmeye başladı. Bu durum da sektördeki toparlanmaya hız kazandırdı” ifadelerini kullandı.

 Co-working sektörü her yıl yüzde 21 büyüyor!


Geri Dön