Sektörel

Gayrimenkule Eylül ayarı! Ev almak isteyenler, kredi bekleyenler, hareket başlıyor…

Konut piyasasında Temmuz ayı ile birlikte hareketlilik başlarken, gayrimenkul sektörünün gözü Eylül ayına çevrildi. Faiz indirimi beklentisi nedeniyle sektör temsilcileri Eylül ayında sektörün hareketleneceğini öngörüyor. Uzmanlar, konut kredi kampanyalarını dikkat çekiyor.

Gayrimenkul sektöründe gözler Eylül ayına çevrildi. Vatandaşların yüksek faizler nedeniyle yatırımlarını mevduatta tuttuğunu belirten uzmanlar, okulların açılması ve faiz indiriminin gündeme gelmesiyle gayrimenkul sektöründe hareketlilik bekliyor.

Haberglobal’den Sibel Gülersöyler’in haberine göre, gayrimenkul satışlarının yaz aylarında beklenen noktaya ulaşmadığını belirten Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, mevduat faizlerinin vatandaşa cazip geldiğini kaydetti. Mevduat faizlerinin düşmeye başlamasıyla vatandaşın gayrimenkul yatırımına yöneleceğini ifade eden Alp Duman, “Gayrimenkul fiyatları şu an alınabilecek noktada. Mevduat faizlerinin düşüşü ve uygun faizde kredilerin açılması gayrimenkul değerlerini arttıracaktır” dedi.

KİRA GELİRİ DÜŞÜK KALIYOR!

Eylül ayı sonrasında Merkez Bankası tarafından yapılacak faiz indirimi beklendiğini vurgulayan Şule Alp Duman, şunları söyledi:  “Banka mevduat faizlerinin yüksek olması nedeniyle vatandaşlarımız paralarını burada tutuyor. Bu durum gayrimenkul sektörünü etkiliyor. Bir gayrimenkulden alınacak kira geliri, banka faizlerinden alınan miktardan çok düşük kalıyor. Böyle olunca vatandaşlar yatırımlarını şu anda gayrimenkul üzerine yapmıyor. Ancak bu durumun yıl sonuna kadar değişeceğini düşünüyorum. Konut kredilerinde yapılacak bir kampanya sektöre hız kazandıracak.”

İNŞAAT FİRMALARININ KAMPANYALARINI TAKİP EDİN

Gayrimenkulde “alanın kazandığı” günlerden geçildiğini ifade eden Şule Alp Duman, inşaat firmaları tarafından yapılan kampanyalarla vatandaşın ev sahibi olduğunu söyledi. Eylül sonrasında beklenen hareketlenmenin yeni yılda hız kazanacağını kaydeden Duman, “Sektörde yaşanacak hareketlenme öncesinde yatırımını yapan kazanacak. Hareketlenme sonrası uygun fiyata gayrimenkul alma şansını kaçırmış olabilirsiniz. Sektörde yaşanan durağanlıkta fırsatı yakalamalısınız. Bundan dolayı özellikle firmaların yapmış oldukları kampanyaları iyi takip edip, yatırımlar yapılmalı” diyerek sözlerini tamamladı.

ALICILARIN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Sektör için hareket zamanının geldiğini kaydeden Gayrimenkul Uzmanı Şerif Varlı da eylül ayı ile birlikte yeni döneme girileceğini belirterek şunları anlattı: "Gayrimenkul artık ekonomide veya kredilerde hiçbir değişiklik olmasa da hareketlenecek diye düşünüyorum. Çünkü bir seneyi aşkın süredir alıcı adayları bekleyişteler. Kredi çıkacak, faizler düşecek diye bekliyorlar. Bu sonuçta yatırım bir tarafa diğer taraftan da temel ihtiyaç. Kiralar artık o kadar yükseldi ve gayrimenkul satıcıları alıcı bulamıyor ki yatırım anlamında ev fiyatı / kira oranları mantıklı bir düzleme oturmaya başladı. 180-200 ayda dönen yatırımlar görmeye başladık."

Emeklilerin maaş zammı ortaya çıktı! 2025 Ocak'ta emekliler ne kadar maaş alacak? 

Yurt ve kira krizi, öğrencileri aile evinde kalmaya zorluyor!

Kiracılara kara haber tez ulaştı! Kiralar o tarihte yüzde 20 artacak!

Ünlü ekonomistten krediyle konut almak isteyenlere kötü haber!