27 / 04 / 2024

Gayrimenkule talep azaldı mı?

Gayrimenkule talep azaldı mı?

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt; geçtiğimiz yıla göre gayrimenkul sektörüne talebin yüzde 50 azaldığını söyledi.



Gayrimenkule talepte, yeni bir devre başlıyor. Capital Dergisi’nden Ayçe Tarcan Aksakal’ın haberine göre;  birçok sektörde tedarik problemi kur hareketliliği ve yükselmekte olan enflasyon dengeleri bozdu. Ambalaj, tekstil, araç kiralama, seyahat ve parekende de talep yüksek. Fakat azalan alım gücü bazı pazarlarda daralma yaşatıyor. 

Gayrimenkule talep azaldı mı?

Konuta dair sorunlarda, eğer yabancıya satış çözülürse büyüme bekleniyor. Gayrimenkul sektörü geri dönüşü zor talep ve kaybedişle karşı karşıya. Geçtiğimiz yıla göre Gayrimenkul sektöründe talebin yüzde 50 azaldığını belirten Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, sektörde beklemekte olan talep ve ekspertiz problemi sebebiyle iptal edilen satışların, şirketleri zor durumda bıraktığını belirtiyor.

Gayrimenkule talep azaldı mı?

Bu sene gayrimenkul talebinin düştüğünü söyleyen Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, covid-19  sebebi ile yatırımını erteleyen önemli bir yabancı yatırımcı kitlesinin olduğunu belirtiyor. Gayrimenkul sektöründe “uyuyan” talep olduğunu ifade eden BOSS4 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akkuş yapmış olduğu açıklamada “Faizler düşerse talepte artış olacak. Birikmiş talep hızlıca harekete geçecek’ dedi.

 

Gayrimenkul sektörü 2022'de yeni rekorlara imza atacak!


Geri Dön