27 / 04 / 2024

'Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı' Eskişehir'de ev fiyatları çakıldı! 

'Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı' Eskişehir'de ev fiyatları çakıldı! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarını mercek altına aldı. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı diyerek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. 



Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, ev fiyatlarının son 6 ayda yaklaşık yüzde 20 gerilediğini söyledi. Çelik, gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı diyerek, "Uygun şartlarda, uygun fiyata bulma şansları var. Tavsiye ediyorum" dedi.

Eskişehir konut fiyatları ev almak isteyenler tarafından merakla sorgulanıyor. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik uygun fiyata ev almanın tam zamanı diyerek vatandaşlara tavsiyede bulundu. 

Türkiye’de konut fiyatlarındaki artış vatandaşların ev alma hayallerini ötelemesine neden olmuştu. 

KONUT FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

Anadolu Gazetesi'nde yer alan habere göre, ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerin başında gayrimenkul piyasasının geldiğini ifade eden Başkan Gazi Çelik, kentte gayrimenkul piyasasının 6 ay önceki zamana göre bugün çok farklı olduğunu kaydetti.

Ekonomik krizin maalesef gayrimenkul sektörünü çok büyük ölçüde etkilediğini ifade eden Çelik, "Eskişehir de en çok etkilenen şehirlerden bir tanesi çünkü üretim azaldı. Artık sıcak paraya insanların ulaşamaması, konut kredi faiz oranlarının 3 – 3 buçuk seviyelerine yükselmesi ev alımını güçleştirdi. Bundan dolayı da şehrimizde satışlar durgun" şeklinde konuştu.

Satışların hızlanabilmesi için ekonominin istikrarlı olması gerektiğini belirten Çelik, "Gayrimenkul piyasası ekonomiden çok çabuk etkilenen bir sektör. Anında tepki veriyor. Bu yüzden şu anda kışın da girmesiyle beraber satışlarımız çok durgun. 6 ay önce konut fiyatları gerçekten çok yüksekti" dedi.

Üretim yapacak müteahhitlerin şu anda üretim yapmadığını ifade eden Çelik, "Büyük projelerini çizdirmelerine rağmen hayata geçirmediklerini söylüyorlar. Her geçen gün inşaat maliyetlerinin girdilerinin artması, sıcak paranın olmaması, krediye ulaşılmaması bunun sebepleri. Ekonominin düzelmesini, kredi faizlerinin düşmesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

  Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı Eskişehir de ev fiyatları çakıldı! 

ESKİŞEHİR'DE EV FİYATLARI YÜZDE 20 GERİLEDİ

Gayrimenkulü bir yatırım aracı olarak gören vatandaşların bu durağanlığı fırsata çevirebileceğine dikkati çeken Gazi Çelik, “Şu an yüzde 20’ye kadar satılık dairelerde düşüş olduğunu görüyoruz" diye ifade etti.

Gayrimenkule yatırım yapacak vatandaşların hazırda sıcak parası varsa, yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu belirten Çelik, "Talebin olmadığı zaman almak daha kârlıdır. Uygun koşullarda, uygun fiyata bulma şansları var. Tavsiye ediyorum. Bu durağan zaman 8-10 yılda bir denk geliyor. Yatırım yapmak isteyenlerin bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

ESKİŞEHİR'DE EV FİYATLARI NE KADAR?

Eskişehir mahallelerinde ev fiyatları şu şekilde:

Çamlıca Mahallesi’nde ev fiyatları 2 milyon TL- 4 milyon TL, 
Batıkent Mahallesi’nde ev fiyatları 3.5 milyon TL – 7.5 milyon TL,
Sütlüce Mahallesi’nde ev fiyatları 2 milyon TL – 3.5milyon TL,
Söğütönü Mahallesi’nde ev fiyatları 4 milyon TL – 5.5 milyon TL,
Vişnelik Mahallesi’nde ev fiyatları 3 milyon TL ile 7 milyon TL,
Sümer Mahallesi’nde ev fiyatları 3 milyon TL - 10 milyon TL,
71 Evler Mahallesi’nde ev fiyatları ise 2 milyon TL - 3 buçuk milyon TL arasında değişiyor.

Arabası olanlara kötü haber! Trafik cezaları, MTV ve ehliyet ücretlerinde gecikme zammı arttı!

Kahramanmaraş'ta 222 metrekarelik arsa satılıyor! Belediye tarihi verdi! 

TOKİ Ordu Perşembe 2023 kuraları bugün çekiliyor!


Geri Dön