Genel

Gayrimenkulünü satıp yerine altın alan yüzde 35 zarardan kurtuldu

Temmuz ayında konut satışları uzun süreden sonra artış gösterirken, konut fiyatları ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,58 düşüş kaydetti. Yatırımcıların kafasında birçok soru işareti dolaşırken Temel Analist Tardu Barlas, “Geçen yıl seçim öncesi gayrimenkul satıp, bunun yerine altın alan bir k

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması sürecinde başlayan sorunlar yatırımcıyı konuttan uzaklaştırdı. Konutun yatırım aracı olup olmadığı sosyal medyada tartışılırken, kiracı sorunu ile uğraşmak istemeyenler evlerini satıp paralarını mevduata yatırdı. Bazıları da altın, dolar gibi farklı enstrümanlara yöneldi. Temmuz ayında satışlar yükselmeye başlasa da 2024’te Türkiye konut pazarında son 10 yılın en düşük toplam satış rakamına ulaşılması bekleniyor. Uzmanlar konut sektöründe Eylül ayı ile birlikte hem satışların hem de fiyatların artmasını öngörüyor.  Reidin verilerine göre konut fiyatları Temmuz ayında geçen yılın aynı aynı ayına göre reel olarak yüzde 10,50 düştü.

DOLAR BAZINDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, https://x.com/taaardu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konut ile altının getirisini kıyasladı. Barlas, paylaşımında şunları söyledi:

Geçen yıl seçim öncesi yani konut balonunun hemen öncesinde gayrimenkul satıp, bunun yerine altın alan bir kişi yüzde 35 zarardan kurtulmuş oldu. O gün konut fiyat endeksi/gram altın oranı zirvesi 0,7 iken şu an 0,46. Altında olanlar oldukça avantajlı hale geliyor. Dolar bazında ise düşüşün yaklaşık yüzde 20 daha devam etmesini bekliyorum.

İŞTE O PAYLAŞIM

Peki vatandaşlar bu durumla ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

İslam Memiş, sır gibi saklanan altın planını açıkladı! 'Ters köşe yapacaklar' dedi rakam verdi! Yatırımcılar hazır olun!

Satılık ve kiralık konut piyasası mercek altında! Konut satışları artıyor, kiralar düşüyor!

e-Kira kontratı uygulaması ile fahiş kira artışları sona erecek! İşte e-Kira kontratı uygulamasının avantajları!

İstanbul’da arsa almak isteyenler dikkat! Belediye 3 arsa satıyor…