05 / 05 / 2024

Gaysan Mobilya, İran ve Ukrayna'ya fabrika kuracak

Gaysan Mobilya, İran ve Ukrayna'ya fabrika kuracak

Gaysan Mobilya, İran ve Ukrayna'da mobilya fabrikası kuracak



`Hayatınıza Yer Açın' sloganıyla özellikle küçük metrekareli yaşam alanlarının birden fazla amaca yönelik kullanımında kişilere farklı alternatifler sunan Gaysan Mobilya, İran ve Ukrayna'da mobilya fabrikası kuracak. Gümrük vergisi ve nakliye giderleri nedeniyle İran ve Ukrayna'da fabrika kuracak olan Gaysan Mobilya bu yatırımı 1 milyon Euro ile gerçekleştirecek.

Gaysan Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Özdemir, Türkiye'de 450 - 480 TL'ye satılan yataklı bir ürünün vergilerle İran'da bin 500 dolara çıktığını söyledi. Kurulacak fabrika sayesinde her iki ülkede de Türk mobilyasının daha ucuza satılacağını belirten Muhsin Özdemir, 2010 yılının ikinci yarısından sonra Ukrayna'da, yıl sonunda ise İran'da kurulacak fabrikalarda açıldığında yatak, kapandığında gardırop, televizyon ünitesi ve kitaplık olabilen çok fonksiyonlu mobilyaların üretileceğini vurguladı.

Muhsin Özdemir, Türkiye'de 1993-1994 yılları arasında sosyal konut kavramının ortaya çıkmaya başladığını belirterek, daha önce 2-3 katlı olarak inşa edilen evlerin yerine, apartman türü konutlara gidildiğini, günümüzde ise 1+1, 1+0 konut kavramının geliştiğini söyledi. Kendilerinin de bu yönde strateji oluşturduklarını vurgulayan Özdemir şöyle devam etti:

"Bu çerçevede dışarıdan bakıldığında gardırop, açıldığında yatak olan ve çoğunun üzerinde otomatik açılır masası bulunan mobilya üretimine başladık. Bu mobilyalarda da amortisör kullanıldığını ve ihtiyaca göre şekillenen 25'e yakın modele sahibiz. Özellikle inşaat firmaları tarafından ürünlerimiz yoğun ilgi görüyor. Bunlar açıldığında çift kişilik yatak olan, açıldığında dolap ve masa olan ürünler. Bu ürünlerden almak için öğrenci yurtları, apart oteller ve rezidanslardan teklif geliyor.

Yunanistan, Hollanda ve Almanya'ya Bayilik Verdi
Gaysan Mobilya'nın Beylikdüzü'ndeki 60 bin metrekarelik alanda mobilya üretimi yaptığını söyleyen Özdemir, yurt içi ve yurt dışında satışları artırmak için çalışmalara başladıklarını, bu yıl Yunanistan, Almanya ve Hollanda'ya bayilik vereceklerini açıkladı. Bu ülkeler için sevkiyata başladıklarını ve Türkmenistan ve Kırgızistan'dan da bayilik teklifi aldıklarını bildiren Özdemir, "Yurt dışına geçen yıl 500 bin dolar civarında satış yaptık. Bu hedefi 2010'da 1 milyon dolar olarak belirledik" dedi. Ayrıca yurt dışında yatırım yapmayı düşündüklerini de açıklayan Özdemir, şunları söyledi:

"Biz Avrupa'ya ihracatta çok fazla zorlanmıyoruz. Çünkü  gümrük vergisi yok. Fakat diğer ülkelerde eski Sovyetleri kapsayan devletlerde, Orta Doğu'da ve Kuzey Afrika'ya bakıldığında, hemen hemen en yüksek gümrük vergisi mobilyada. Bu da bizim satış hızımızı düşürüyor. O ülkelerden ürünlerimize ciddi talep geliyor. İran, Suriye, Mısır, Ukrayna ve Mısır'da fabrika kurma kararı aldık. Bu yıl İran ve Ukrayna'da her biri 500 bin Euro maliyet ile iki fabrika kurarak, toplam 1 milyon Euro'luk yatırım yapacağız. 2010'un ikinci yarısında Ukrayna'da, yılın sonuna doğru İran'da kurulacak." Yurt dışında fabrika yatırım için kullanılacak kaynağı yurt içinden sağlamayı düşündüklerini dile getiren Özdemir, bu fabrikalarda tüm Ar-Ge ve model geliştirme çalışmalarının ise Türkiye'den sağlanacağını söyledi. Özdemir, bu fabrikaların üretime başlayıp pazar edinmesinin ardından iyi bir fiyata satmak istediklerini de sözlerine ekledi.


Geri Dön