05 / 05 / 2024

Gaysan Mobilya stüdyo daireler için yürüyen duvar yapacak!

Gaysan Mobilya stüdyo daireler için yürüyen duvar yapacak!

Gaysan Mobilya, küçük konutlara özel mobilya çözümleri üretti



Açıldığında çift kişilk yatak, kapandığında çalışma masası, dolap, televizyon ünitesi veya yemek masası olan yenilikçi ürünlerle, giderek daralan yaşam alanlarına fonksiyon kazandırdıklarını söyleyen Gaysan Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Özdemir, 'Ben aslında Türkiye'nin ilk amortisör üreticisiydim. Sonra mobilyacılara amortisör satabileceğimi düşündüm, fakat mobilyacılar buna yanaşmadı. Ben de sürekli aklımda olan yenilikçi mobilya ürünleriyle pazara girdim' diyor.
Yenilikçi mobilya ürünleri ile dikkat çeken Gaysan mobilya'nın yönetim kurulu başkanı muhsin özdemir'in çok ilginç bir hayat hikayesi var. İş hayatına 1976'da tornacı olarak başlayan ve daha sonra müdür de olduğu firmadan %15 hisse alıp 22-23 yaşındayken kendi işinin patronu olan muhsin özdeöir bu firmada 4-5 yıl çalıştıktan sonra hisselerini devretip Gaysan Amortisör'ü kurmuş. Mercedes, Tofaş gibi firmalara da, ihracata yönelik olarak da amorisör üreten Muhsin Özdemir yurt dışında, amortisör üreticilerinin mobilyacılara da satış yaptığını görmüş.

Fuara özel ürün yaptım
Muhsin Özdemir, o yılları anlatırken, 'Ben de Türk mobilyacılara amortisör satabileceğimi düşünddüm. Kendime yeni pazar yaratmaya çalıştım. Mobilyacılardan o tepkiyi alamadım.İzmir fuar'ına özel hazırlanıp, amortisörlü bir mobilya ürettim, böylece mobilyacıların ilgisini çekmek istiyordum ama standımıza vatandaşlar yoğun ilgi göstermesine rağmen mobilyacılar yine gelmedi' diyor. Halkın yenilikçi mobilya ürünlerine ilgisini  İzmir  fuarında test ettiğini aktaran Muhsin Özdemir, halktan ilgi görünce yenilikçi mobilya ürünleriyle mobilya ürünleri sektörüne girmeye karar verdim.'Yaparsak satarız' diye cesaretlendim. Yani, mobilyacılara amortisör satmaya çalışırken mobilyacı oldum. Yaklaşık 15 yıl amortisör üretmiştim, sonra 2002'de o firmayı devrettim diye konuşuyor.

800 bin dolar ciromuz vardı
Yılda yaklaşık 300 bin adet amortisör üretip , 700-800 bin dolar ciro yakalarken, bu işten çekilmeye karar verdiğimi aktaran Muhsin Özdemir, 'Aslında başlarda, amortisör üretiminde Türkiye'de tek firmaydık. Sonra başkaları üretti. Benim aklımda sürekli yenilikçi ürünler olduğu için mobilya sektöründe büyümeye karar verdim.' ifadelerini kullanıyor. 'Gaysan' adının 'gazlı amortisör yay sanayi 'nin kısaltılması olduğunu söyleyen Muhsin Özdemir, Türk  insanının daha çok Amerikan filmlerinde gördüğü açılır-kapanabilir duvar yataklarını çeyrek asırdır üretiyo ve 'dar mekanlara pratik çözümler sunuyor' Özdemir, 'Bu tip setlerin fiyatı 1000-2200 TL arasında.modüller ise 700-1500 TL. Ayda yaklaşık 500 modül üretme kapasitemiz var. 1+1 ve stüdyoı tipi daireler üreten inşaatçılar, bizim işimizi de artırdı.Konutların boyutları küçüldükçe, dar mekanlara yönelik pratik çözüm ihtiyacı artıyor. Oteller, yurtlar da yeni pazar oldu' ifadelerini kullanıyor.

Duvar yatağıyla stüdyo daireler 1+1'e dönüşüyor, sırada yürüyen duvar var
Gaysan mobilya yönetim kurulu başkanı Muhsin Özdemir, 'Stüdyo daire de duvar yatağı kullandığınız zaman, gündüz ortada istediğiniz geniş alan size kalıyor. Gece yatmak istediğin de ise amortisörlü duvar yatağını indirmeniz mümkün' diyor. Mobilya sektöründe inovasyonun çok önemli olduğunu da bildiren Muhsin Özdemir yaptıkları ilginç bir çalışmayla paylaşıyor: 'Henüz üzerinde çalıştığımız bir projemiz var. L tipi salon bulunan stüdyo daireyi 1+1'e çeviren bir proje bu. L tipi salonu, duvarı hareket ettirip bir dikdörtgen ve bir kare olmak üzere 2 odalı hale gerirebiliyorsunuz. Kara şeklindeki odayı yatak odası olarak kullanmak mümkün oluyor. Gündüz ise duvar yatağını kapatıp hareket ettrdiğiniz de yine L tipi salona dönüşüyor. Bunun için, inşaatçılarla birlikte proje geliştirmek gerekiiyor.'

500 daire için sipariş aldı
Duvar yatağı olarak tamir edilen bu ürünleri Türkiye 'de üreten tek firma olduklarını belirten Muhsin Özdemir,'Fakat dünya genelinde bu tip ürünler üreten başka firmalar var' diyor. Bu tip çok fonksiyonlu moıbilyaların ABD başta olmak üzere kullanıldığını söyleyen özdemir, hayatının bir bölümünü ABD'de geçiren Yeşil inşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil'in Gaysan mobilya'ya sipariş verme hikayesini de anlattı: ' Yeşil inşaat, Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği Innovia projesindeki 500 daire için sipariş verdi. Bu konutlar da Gaysan mobilya ürünleri kullanılacak. Biz, bu gibi inşaat firmalarıyla daha fazla çalışmak isiyoruz. Bu yönde pazarlama çalışmalarımız var. Innovia da 500 daireyi kapsayan anlaşmada teslim edeceğimiz yenilikçi mobilyalar, örnek dairelerde de sergileniyor. Sayın Engin Yeşil duvar yataklarını özellikle istemiş, bu firma bizimle irtibata geçti. Engin Bey , bu tip ürünleri zaten biliyormuş. Bizim ilanlarımızı da görmüş.Ürünlerimiz foksiyonel. Yataklar kapatılınca odalar genişliyor kullanım alanı artıyor.'
Ali Öztürk / Hürriyet


Geri Dön