02 / 05 / 2024

Gaz Ticari Araçlar'ın Sakarya fabrikası törenle açıldı!

 Gaz Ticari Araçlar'ın Sakarya fabrikası törenle açıldı!

Gaz Ticari Araçlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören, Türkiye'de montajlanacak araçların yurt içi ve yurt dışı pazarlara Türkiye'den ulaştırılacağını söyledi



Rusya'nın önemli ticari araç markası Gaz Ticari Araçlar'ın Sakarya fabrikası, düzenlenen törenle açıldı. 

     Mersa Otomotiv Distribütörlüğü'nde Türkiye'de üretime başlayan GAZ, Sakarya'daki fabrikasında ''GAZelle Business'' modelini ile iç pazarın yanı sıra yurt dışına da ihracata yönelik araçlar üreterek. 

     Sakarya'da 15 milyon avroluk yatırımla hayata geçirilen montaj üretim tesisinde, 5 farklı şasi numarasından GAZelle Business modelinin üretimi yapılacak. 

     Sakarya üretim tesislerinin açılış töreninde konuşan Gaz Ticari Araçlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören, Türkiye'nin hafif ticari araç pazarında Avrupa'nın en büyük pazarlarından biri olduğunu anlattı. 

     Gören, açılan fabrikada montajlama yapacaklarına işaret ederek, ''Burada montajlanacak araçlar yurt içi ve yurt dışı pazarlara Türkiye'den ulaştırılacak. Kuzey Afrika ve Avrupa'yı öncelikli pazarımız olarak görüyoruz. 2013 yılı için belirlenen satış hedefimiz iç pazar ve ihracat olarak toplam 2 bin 500 adet'' dedi. 

     Hedefledikleri üretim rakamlarıyla yan sanayi ve istihdamla ülke ekonomisine katkı sağlamak istediklerini ifade eden Gören, bunun yanı sıra Rusya ile Türkiye arasındaki işbirliğini artırmak istediklerini söyledi. 

     Gören, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yerli otomobil üretme hedefine de değinerek, şunları kaydetti: 

     ''Her şeyin inanmak ile başladığına inanan biri olarak, bir yıl öncesine kadar bir hayal olan projeyi, bugün hayata geçirdiğimize şu anda tanıklık ediyorsak, elbette Sayın Başbakanımız'ın arzusunun da yakın gelecekte gerçekleşeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Başbakanımızın ifadelerindeki gibi bir 'babayiğit' olma iddiamız yok ancak 2023 hedefine giden yolda milli marka ve milli ticari aracımızı yapmayı kendimize büyük bir amaç edindiğimizi, altını çizerek belirtmek istiyorum.'' 

     

     -''Bu yıl 300 araç satacağız''- 

     

     Gaz Group İcra Kurulu Başkanı Bo Inge Andersson da bu yıl 300 adet araç satacaklarını bildirdi. 

     Sakarya'da açılan fabrikayla uzun vadeli bir projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Andersson, ''Gaz'ın, marka güvenilirliği, sağlamlığı, düşük yakıt ve işletme giderleri, üstün manevra kabiliyeti, başarıya giden yolda en önemli artılarımız olacaktır. Projenin ilk adımında üretimin başlamasıyla birlikte dağıtım ve servis ağının kurulmasına odaklanacağız'' şeklinde konuştu. 

     Geçtiğimiz yıl 600 bin araç sattıklarını anlatan Andersson, Türkiye'de üretecekleri araçlarla ihracatlarını artıracaklarını kaydetti. ''Bu yıl 14 bin otobüs satmayı hedefliyoruz'' diyen Andersson, bu şekilde en büyük 5'inci şirket olacaklarını ifade etti. 

     Andersson, Türkiye'de 5 farklı şasi numarasından araç üreteceklerini vurgulayarak, ''30 bin liradan başlayan fiyatlarla satış yapacağız. Gelecek yıl Ocak ayından itibaren satışlara başlayacağız. Göreve geldiğimizde ihracatımızın çok iyi noktada olmadığını görmüştük. Türkiye'de başarılı olunca da Avrupa pazarında daha güçlü olacağız'' diye konuştu. 

     Türkiye'de büyüyen bir pazar olduğuna dikkati çeken Andersson, pazarın rekabetçi olması nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiklerini söyledi. 

     Andersson, Türkiye'de yavaş büyümeyi planladıklarına vurgu yaparak, ''Bu yıl 300 araç satacağız. Gelecek yıl bu rakamı 2 bine, ardından da 3 bine çıkaracağız. Çünkü işimizi planlı ve doğru yapmak zorundayız'' ifadelerini kullandı. 

     

     -GAZelle Business- 

     

     Toplam 1,5 ton taşıma kapasitesine sahip GAZelle Business, şasi, uzun şasi, panelvan, çift ve tek kabin olarak 5 farklı versiyonda üretilecek. 

     2004 yılında Türkiye pazarına giren ilk GAZelle marka araçlara göre 150 noktada yapılan değişiklikler, GAZelle Business'e yeni özellikler kazandırırken, yeni model 2.8 dizel motora sahip bulunuyor. 

     Taşıma kapasitesinin yanı sıra seri manevra kabiliyeti, üstün yol tutuşu, kolay kullanım ve düşük yakıt ekonomisi fırsatlarını da kullanıcılara sunan GAZelle Business, elektrik destekli fren sistemi, artı 50'den eksi 40 dereceye kadar hava sıcaklıklarında da sorunsuz çalışabiliyor. 

AA


Geri Dön