03 / 05 / 2024

Gazbeton'dan yeni yalıtım plağı Minepor!

Gazbeton'dan yeni yalıtım plağı Minepor!

İnşaat sektörüne ilişkin yasa ve yönetmeliklerdeki gelişmeler, binaların enerji performanslarına ve malzemelerin yalıtım özelliklerine dikkat edilmesini zorunlu kılıyor. Cephe, teras ve tavan yalıtımlarının önemi her geçen gün artıyor...





İnşaat sektörüne ilişkin yasa ve yönetmeliklerdeki gelişmeler, binaların enerji performanslarına ve malzemelerin yalıtım özelliklerine dikkat edilmesini zorunlu kılıyor. T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 25 Şubat 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Enerji Verimliliği Strateji Belgesi 2012-2023" ile "binalara azami enerji ihtiyacı ve azami emisyon sınırlaması getirilmesi" mevzuatı kamuoyu ile paylaşıldı. Yine aynı belgede 2017 yılından itibaren yürürlüğe girecek olan "her bina için belirlenen asgari karbonmonoksit salınım miktarının üzerinde olan yapılara idari yaptırım uygulama" esasları belirlendi. 


Her binanın sahip olacağı enerji kimlik karnesi ve bu doğrultuda uygulanması muhtemel idari yaptırımlar nedeniyle cephe, teras ve tavan yalıtımlarının önemi her geçen gün artıyor. 


Yapılaşmanın özellikle yoğun olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi büyük kentlerde yeni binaların yanı sıra, pek çok eski binada da yalıtım çalışmaları artarak sürüyor. Yalıtım çalışmaları sadece "yalıtım" olarak değil, yalıtımda kullanılan malzeme özellikleri ile birlikte bir "yatırım" olarak da değerlendiriliyor. 

Türkiye'nin önde gelen inşaat malzemesi üreticilerinden AKG Gazbeton ise, yalıtım yaptırmak isteyenlere yalıtım kararı sürecini "yatırım kararı" süreci olarak değerlendirmelerini öneriyor. 

AKG Gazbeton'un 2013 yılında piyasaya sürdüğü yeni nesil ısı yalıtım plağı Minepor, enerji tasarrufu, ısı yalıtımında en iyi performansı ve güvenli yalıtımı sağlama hedefleri ile sektörün hizmetine sunuldu. 

Piyasadaki muadillerinin aksine Minepor, mineral yapısı içerisinde bor hammaddesi kullanılarak, yalıtım yaptırmak isteyenlere darbelere dayanımı arttırılmış bir ürün sunuyor. Böylece Minepor, darbelere karşı, iç ve dış cephe yalıtımında daha sağlam bir ısı yalıtım plağı olarak, diğer yalıtım malzemelerinden ayrılıyor. 

Enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı konusunda muadillerinin sahip olduğu eksiklikleri, gözenekli yapısı yoğunlaştırılarak ve ısıl iletkenlik katsayısı 0,050 VV/mK düzeyine çekilerek faıkedilir düzeyde ortadan kaldıran Minepor, sadece bir "yalıtım" malzemesi olmaktan çıkıp, uzun vadeli bir "yatırım aracı" olarak göze çarpıyor. 



Ticaret Gazetesi 


Geri Dön