29 / 04 / 2024

Gazeteciler TOKİ basın sitesinden dertli!

Gazeteciler TOKİ basın sitesinden dertli!

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde TOKİ tarafından gazeteciler için 4 yıl önce başlatılan basın sitesi muammaya dönüştü.TOKİ'nin Şanlıurfa' daki Basın Sitelerinin teslim tarihi 20 Haziran 2015 tarihine ertelendi.



Yaklaşık 4 yıl önce başvurusu yapılan siteler için 229 kişi Karaköprü'de, 11 kişi de Maşuk'ta konut sahibi olacaktı ama bir türlü hayallerine kavuşamadılar, konut teslim tarihi 20.02. 2015 olarak duyurulan TOKİ'nin Şanlıurfa' daki Basın Sitelerinin, konut teslim tarihi geçtiğimiz günlerde hiçbir neden belirtilmeden 20 Haziran 2015 tarihine ertelendi. 


TESLİM TARİHİ YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ 

Basın sitesinin söz verilen tarihte teslim edilmemesi gazetecileri sıkıntıya soktu. 


TOKİ'nin Şanlıurfa'daki basın sitesinin teslim tarihi adeta yılan hikâyesine döndü. 


01.12.2011 tarihinde 10 bin lira yatıran gazetecilere, konutların bir buçuk yıl içerisinde teslim edileceği sözü verilmişti. 

Ön ödemelerini yaptıktan 6 ay sonra kura çekimi yapılacağı duyurulan TOKİ'nin Şanlıurfa'daki Basın Sitelerinin 3 yıl sonra kura çekimi yapılabildi. İhale 06.05.2013, Sözleşme 17.06.2013, yer teslim tarihi 21.06.2013, konut teslim tarihi 20.02. 

2015 olarak duyurulan TOKİ'nin Şanlıurfa'daki Basın Sitelerinin, konut teslim tarihi geçtiğimiz günlerde hiçbir neden belirtilmeden 20 Haziran 2015 tarihine ertelendi. 


KONUTLAR YA HAZİRAN'DA DA TESLİM EDİLMEZSE KAYGISI

Kiracı olanlar gazeteciler teslim tarihine güvenerek ev sahiplerine Şubat 2015'te taşınma sözü verdi ancak tarih ertelenince zor durumda kaldı. Bankaya taksit yatırmaya giden gazeteciler hesap açılmadığı için taksitlerini de ödeyemiyorlar. Bankaya giden gazetecilere, görevlileri taksitlerin 20 Ocak'ta açılacak hesaplarına ödeme yapabileceklerini söyledikleri öğrenildi. 20 Ocak'tan 20 Hazirana kadar hem taksit ödeyecek olan hem de kira ödeyecek olan gazeteciler bu sıkıntı yetmezmiş gibi "Konutlar ya Haziran'da da teslim edilmezse" kaygısı taşıyor. 


GAZETECİLER TOKİ'DE MUHATAP BULAMIYOR 

Halen alt yapısı tamamlanmayan ve çevre düzenlemesi yapılmayan TOKİ'nin Şanlıurfa'daki Basın Sitesi daireleri ile ilgili gazeteciler TOKİ'nin resmi internet sitesinde konuyu şikayet edecekleri bir butonda bulamıyor. TOKİ'nin resmi internet sitesinde şikayet bölümüne giren gazeteciler, projeler butonu içinde Şanlıurfa Basın Sitesi seçeneği ile karşılaşamayınca kafaları daha da karışıyor. 

Yaklaşık 4 yıldır toplam 240 gazetecinin her birinden 10 bin lira ön ödeme alan TOKİ'nin gazetecilerin parasını üzerinden faiz geliri elde ediyor. 


Şanlıurfa Gazetesi


Geri Dön