27 / 04 / 2024

Gaziakdemir Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüme tepki: 103 metrekare evim 48 metrekareye düşüyor!

Gaziakdemir Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüme tepki: 103 metrekare evim 48 metrekareye düşüyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. Ancak Gaziakdemir Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm için sunulan şartlardan dolayı mağdur olduklarını ifade ederek Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.



Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda ülke genelinde çalışmalar devam ederken bazı koşullarda hak sahipleri ile yetkililer anlaşamaya varamıyor. Bunun örneklerinden biride Bursa Gaziakdemir Mahallesi'nde görüldü. 

Gaziakdemir Mahallesi sakinleri mahallelerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm için mağdur olduklarını söyleyerek Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Bursa'nın pek çok noktasında kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken bazı mahallelerde ise görüşmeler devam ediyor. Bu kapsamda Gaziakdemir Mahallesi'nde de görüşmeler sürdürülürken mahalle sakinleri kendilerine sunulan şartlardan memnun olmadı.

Seslerini duyurabilmek için Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan hak sahipleri, kendilerine teklif edilen koşullardan memnun olmadıklarını dile getirerek gerçekleştirilecek anlaşmada iyileştirme beklediklerini aktardılar.

"BİZİ BORÇLANDIRIYORLAR"

Bursa'da Bugün'ün haberine göre, Mahalle sakinlerinden Erol Yıldız, "Bizi borçlandırıyorlar. Buradaki insanlar 65 yaş üstü. Ödemem ne kadar olacak dediğim zaman belli değil diyorlar. Benim evim 103 metrekare bana verdiği 1+1 daire. 48 metrekare daire düşüyor. Burada kim yaşayacak" ifadelerini kullandı.

"BİZ KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN YANAYIZ"

Bir başka mahalle sakini ise, "Herkese aynı veriyorlar. Emsal iki veriyorlar. Biz diyeceğiz ki, biz kentsel dönüşümden yanayız. Yalnız emsal iki yeterli değil, emsal iki buçuk istiyoruz diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı.

Hiçbir yerde karşılaşmadıkları bir biçimde Gaziakdemir’de projenin büyük bir kabul gördüğüne dikkati çeken Başkan Alinur Aktaş, “Kentsel dönüşüm işi çok sorunlu ve aynı zamanda, gıcırtılı bir iştir. Bizim bir davamız var" dedi.

Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Aktaş, "Kırmadan, dökmeden ve bununla birlikte büyük bir mutabakatla geldiğimiz bir nokta var. Gerçekten iyi bir hız kat ettik. Hiç şüpheniz olmasın. Çok daha güzel işler yapacağız" diye konuştu. 

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!


Geri Dön