27 / 04 / 2024

Gaziantep Büyükşehir'e yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir'e yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’na verilen Yeşil Bina Sertifikası’nı teslim aldı.



 

Yatırımlarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı Enerji Yönetimi Şube Müdürlüğü, enerji verimliliğine dönük çalışmaların meyvesini topluyor. Gaziantep Büyükşehri Belediyesi'nde yer alan habere göre, 2014'te Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın enerji etüdünü hazırlamakla işe başlayan Müdürlük, oluşturulan rapor doğrultusunda binaya, verimlilik artırıcı projeler uyguladı. Gaziantep Belediye binasında, en fazla enerji tüketen soğutma grubu değiştirildi. Yapıda aydınlatma revizyonu, yalıtımı, klima santralleri ve fancoil değişimi yapıldı, yeşil ulaşım bisiklet park yerleri de oluşturuldu, su tasarrufunu sağlamak için musluklara perlitör uygulandı. Verimlilik artırıcı çalışmalarda Büyükşehir Belediye hizmet binası, yeşil bina sertifikasını en iyi seviyede almaya da hak kazandı.

Türkiye’de ve bölgede enerji konusunda ilklere imza atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara hizmet verdiği binası, Yeşil Bina (BREEAM ın Use) sertifikasının en iyi (Excellent) seviyesini aldı, bölgedeki ilk çevre dostu kamu binası olmayı başardı.

1990 yılından bu yana uygulanan, sürdürülebilirlik kıstasları sürekli güncelleyen en eski, en güvenilir ve en yaygın sistem olarak tüm Dünya’da kabul gören Yeşil Bina Sertifika Sistemi (BREEAM), BRE tarafından İngiltere’de geliştirildi.

 


Geri Dön