06 / 05 / 2024

Gaziantep İbrahimli tramvayı 2013 yılı sonunda tamamlanacak!

 Gaziantep İbrahimli tramvayı 2013 yılı sonunda tamamlanacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, tramvayda 9 Ocak’ta İbrahimli etabının ihalesini yaptıklarını Mart ayı itibariyle inşaatına başlayacaklarını ve 2013 yılı sonunda tamamlayacaklarını işaret etti...



Tramvayda 9 Ocak’ta İbrahimli etabının ihalesini yaptıklarını Mart ayı itibariyle inşaatına başlayacaklarını ve 2013 yılı sonunda tamamlayacaklarını işaret eden  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, günde 40 bin kapasite ile taşınan yolcu sayısının İbrahimli etabının bitmesinden sonra 75 bine çıkacağını belirtti. GATEM, KÜSGET, Gazikent ve Organize Sanayi Bölgesi tramvay hattının son noktasına gelindiğini ve protokollerinin imzalandığını açıklayan Güzelbey, burasının DDY ile ortaklaşa bir proje olacağını kaydetti.


Kendi yapacakları etabın bitim tarihinin 2013 yılı olduğunu, ancak DDY ile olan kısımda belki biraz sapma olabileceğini işaret eden Güzelbey, bu etabın tamamlanmasıyla birlikte günde ortalama 120 bin civarında yolcu taşınmasını gerçekleştireceklerini vurguladı. Ulaşımdaki sıkıntının sadece tramvay ile bitmeyeceğini ve buna ek olarak yeni alınan 80 otobüsün Mart ayı sonunda hizmete gireceğini açıklayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, halk otobüsü, dolmuşçular ve belediyenin ulaşımda bir bütünlük sağlamak için hareket ettiğini söyledi. İnsanların bir tek kart ile hem dolmuşa, hem otobüse hem de tramvaya binmesi için çalışmaların devam ettiğini ve son aşamaya gelindiğini kaydeden Güzelbey, otobüs ve dolmuş firması sahiplerini düşündüklerini, ancak 1,5 milyon nüfuslu Gaziantep halkını daha çok düşündüklerini belirtti.


Geri Dön