27 / 04 / 2024

Gaziantep Mavikent Mahallesi'nde 100 deprem konutu ücretsiz verilecek!

Gaziantep Mavikent Mahallesi'nde 100 deprem konutu ücretsiz verilecek!

Gaziantep'te depremlerde ailesinden bir bireyi kaybeden ve yetimler için 100 deprem konutu ücretsiz tahsis edilecek.



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde ailesinden bir bireyi kaybedenlere ve yetimlerin kullanımına sunulmak üzere Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde inşa edilen 100 deprem konutu, ücretsiz tahsis edilecek.

Şahinbey Belediyesi, depremzedelere destek vermek amacıyla ilçenin Mavikent Mahallesi'nde 100 çelik konstrüksiyonlu deprem konutu yaptırmaya karar verdi.

Ekipler konutlar için çalışmalara başlayarak, yaklaşık 5 ay önce temelini attıkları evleri tamamladı.

Japonya'daki ev mimarisinden esinlenilen ve 64 metrekare oturum alanına sahip konutların her iki tarafında da yeşil alan bulunuyor.

Eşya desteğinin de sağlanacağı evlerin tapusu ise Şahinbey Kaymakamlığına teslim edilecek.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AA muhabirine, 11 kentte büyük yıkıma neden olan depremlerden etkilenen vatandaşlara destek olmak için projeyi yaptıklarını söyledi.

Gaziantep Mavikent Mahallesi nde 100 deprem konutu ücretsiz verilecek!

64 METREKARE 100 ADET TEK KATLI KONUT

Tahmazoğlu, yetim aileler için 100 adet tek katlı 64 metrekareden oluşan konutu tamamladıklarını söyleyerek, "Şimdi özellikle yetim ailelerden içlerinde en ihtiyaç sahibi olanları seçerek evleri onlara tahsis edeceğiz" dedi.

Herhangi bir ücret ödemeden kalacaklarını ifade eden Tahmazoğlu, "Çocuklar büyüyüp kendi hayatlarını kurtardıklarında ise o hanelerin yerine başka yetim aileleri alacağız." diye ifade etti.

"Burada her şeyi düşündük. Tek katlı, kibar bir ev oldu" diye belirten Tahmazoğlu, projede arkası park alanı, hobi bahçesi gibi alanları yer aldığını söyledi.

Tahmazoğlu, "Evlerimiz doğalgazlı, kombisine kadar koyduk. İhtiyaç sahibi ailelerin ev eşyalarına da destek olup burada barınmalarını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Gaziantep Mavikent Mahallesi nde 100 deprem konutu ücretsiz verilecek!

JAPON EVLERİ ÖRNEK ALINDI

Vatandaşların duasını almanın kendileri için yeterli olacağını ifade eden Tahmazoğlu, vatandaşların huzur içinde yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Evlerin 5 ay gibi kısa sürede tamamlandığını dile getiren Tahmazoğlu, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki haftadan itibaren aileleri buraya yerleştirmeye başlayacağız. Evler birbirini görmüyor, sırt sırta hepsi. Ayrı ayrı bahçeleri var. Huzurlu ve mutlulukla oturabilecekleri evler oldu. Normal bir aileye yetecek kadar büyük. İçerisinde normal dairede olması gereken her şey var. Daha önce Japonya'ya gitmiştim. Japonya'nın en büyük evi 60, burası 64 metrekare."

Batı Ege Gayrimenkul'un halka arzı başladı

Depremde 44 kişiye mezar olan o siteyle ilgili şok açıklama: Binayı 'çürük' diye yıktılar, yerine daha çürüğünü yaptılar


Geri Dön