29 / 04 / 2024

Depremde 44 kişiye mezar olan o siteyle ilgili şok açıklama: Binayı 'çürük' diye yıktılar, yerine daha çürüğünü yaptılar

Depremde 44 kişiye mezar olan o siteyle ilgili şok açıklama: Binayı 'çürük' diye yıktılar, yerine daha çürüğünü yaptılar

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan 44 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Sitesi'nde 4 yakınını kaybeden Tuba Erdemoğlu, ''O binayı 'çürük' diye yıktılar, ama yerine daha çürüğünü yaptılar" diyerek şok açıklamalarda bulundu.



Kahramnmaraş'ta meydana gelen depremde yıkılan 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Sitesi'nde 4 yakınını kaybeden Tuba Erdemoğlu, 6 katlı bir binanın çürük olduğu gerekçesiyle kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yerine sitenin yapıldığını, ayrıca binanın perde betonunun bir kısmında briket kullanıldığını video ve belgelerle tespit ettiklerini söyledi. Buldukları delilleri dava dosyasına sunduklarını ifade eden Erdemoğlu, "O binayı 'çürük' diye yıktılar, ama yerine daha çürüğünü yaptılar" dedi.
 

Yahya Kemal Mahallesi Vezir Hoca Bulvarı'ndaki 2 bloklu Said Bey Sitesi, 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremde yıkıldı. Sitenin enkazında 44 kişi hayatını kaybetti. Yürütülen soruşturmada sitenin müteahhidi Hasan Çam, şantiye şefi Halil İbrahim Us, statik proje ve uygulama denetim görevlisi Yavuz Kaygısız, yapı denetim şirketi yetkilisi Halil Yıldız tutuklanırken, şirket kontrol elemanı Melike Y. adli kontrolle serbest bırakıldı.

Depremde 44 kişiye mezar olan o siteyle ilgili şok açıklama: Binayı çürük diye yıktılar, yerine daha çürüğünü yaptılar

O BİNAYI ÇÜRÜK DİYE YIKTILAR YERİNE DAHA ÇÜRÜĞÜNÜ YAPTILAR!

Said Bey Sitesi'nden önce burada 6 katlı bir bina bulunuyordu. Bu bina, riskli yapı olarak tapudan şerh konularak yıkıldı ve yerine Said Bey Sitesi yapıldı.

Said Bey Sitesi'nden önce yıkılan bina, 'Kentsel dönüşüm' adı altında yıkıldı. ''O binayı 'Çürük' diye yıktılar, ama yerine adamlar daha çürüğünü yaptılar diyen'' Erdemoğlu, buranın müteahhidi Hasan Çam, kentsel dönüşümün bütün faydalarından yararlandığını belirtti.

 Kentsel dönüşümün yapıldığını ama denetimlerin yapılmadığına vurgu yapan Erdemoğlu, '' Denetleme burada uygulamada değil de kâğıt üzerinde yapılmış. Biz, bunların kağıt üzerinde yapılmasını istemiyoruz, devletimize güvenmek istiyoruz ama verdikleri bu imkânlar doğrultusunda yapılmayan, denetlenmeyen bu usulsüzlüklerden dolayı biz güvenimizi yitiriyoruz.'' dedi.

SİTEDE BRİKLET KULLANILMIŞ!

Tuba Erdemoğlu  kendilerine ulaşan bir videoda, Said Bey Sitesi'nin yanında yer alan 2 katlı binanın yıkım çalışmaları sırasında sitede perde beton yerine briket kullandırdığını söyledi.

Eroğlu ''Said Bey Sitesi'nin yanında 2 katlı müstakil bir yapı vardı. Orası da kentsel dönüşüme girdiğinde bina sakini orayı yıkmak isterken Said Bey Sitesi'nin yan tarafından perde betonun yarım kaldığını, doldurma olduğunu görmüş, video çekip Hasan Çam'a göndermiş 'Burayla ilgilenin, burası yarım bırakılmış. Ben burayı yıktığım zaman çökme olur.

Bununla gelin ilgilenin' diye ama hiçbir şekilde ilgilenmiyorlar, duyarsız kalıyorlar. Daha sonrasında kendi arsasını kentsel dönüşüme veren kişi orada bir çalışma yaptığında bir göçük oluyor, perde betonun tamamen boş briketlerle örüldüğü görülüyor.

Sonradan elimize geçen bu belgeleri de savcılığa ve mahkemeye sunduk. Bununla ilgili adaletin yerini bulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Osmaniye’de 105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi’nin 4 sanığının yargılanmasına başlandı!

Bin kişiye mezar olan Rönesans Sitesi'nde son dakika gelişmesi! 4 kişi daha tutuklandı

Geri Dön