03 / 05 / 2024

Gaziantep Polat Tekstil icradan 19.7 milyon TL'ye satılıyor!

Gaziantep Polat Tekstil icradan 19.7 milyon TL'ye satılıyor!

Gaziantep 13. İcra Dairesi, Gaziantep Şehitkamil'de bulunan Polat Tekstil fabrikasını satışa çıkardı. Söz konusu fabrikanın toplam satış bedeli 19 milyon 759 bin 709 TL olarak belirlendi.



GAZİANTEP 13. İCRA DAİRESİ


2015/63178 ESAS


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


TAŞINMAZIN


Özellikleri: Gaziantep ili şehitkamîl ilçesi,Aktoprak Mahallesi, Ada 256,Parsel 8 de kayıtlı bulunan, cinsi tapu kayıtlarında prefabrik fabrika binası ve arsası olarak belirtilen, parselin tamamı 15,229.03 m2, olduğu ve konu edilen yerin Borçlu adına kayıtlı olduğu dosya içerisindeki kayıtlardan tespit edilmiştir.


Bu parsel üzerinde kısmen betonarme,kısmen prefabrik,kısmende çelik konstiriksiyon olarak yapılmış sanayi yapısı olduğu,bu yapılar içerisinde faaliyet konusu olarak, halı üretimi ve sosyal tesis bölümleri bulunmaktadır, hali hazırda tesisin üretim yapmadığı görülmüştür. Fabrika sahası içerisinde şu bölümler yer almaktadır. Fabrika alanına girişin sağ tarafında bekçi kulübesi,ileride sol tarafta idare binası .girişe göre karşıda ise fabrika bölümleri ve depoların olduğu görülmüştür. parselin çevresi belli bir yüksekliğe kadar ihata duvarı ile çevrilmiştir. Bu tesis içerisindeki ulaşımı sağlamak amacıyla batı tarafındaki bahçe mesafeleri içerisinde kalacak şekilde saha betonu yapılmıştır. Konu edilen bu tesis Gaziantep 3. Organize sanayi bölgesi içerisinde bulunmaktadır.taşınmazm bulunduğu sanayinin her türlü alt yapı ve üst yapı sorunları giderilmiş her türlü hizmetlerden faydalanmaktadır. Tesisin çevresi sanayi bölgesi oluşundan dolayı çevre yapılaşması sanayi yapıları olup.bu sanayi yapılarının üretim faaliyetleri ise genellikle iplik.un,irmik gibi üretim yapan sanayi yapılarının olduğu görülmüştür. Tesis adres olarak Gaziantep 3. Organize sanayi bölgesi 83228 nolu cadde no. 14 Polat Tekstil olarak tespit edilmiştir.


Adresi: Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi 83228 Noiu Cacöe No 14 Polat Tekstil Şehitkamil / GAZİANTEP  

Yüzölçümü: 15.229,03 m2 

Arsa Payı: Tam

İmar Durumu : inşaat tarzı Konu edilen bu taşınmazın imardaki durumu ise. G.antep OSB Müd. 02.06.2015 tarih ve 812 sayılı imar Müdürlüğü yazısında belirtildiği üzere, bu parsellerin imar planına göre 3. Organize sanayi bölgesine gelmekte olduğu belirtilmiştir.

Kıymeti: 19.759.709,00 TL

Kaydındaki Şerhler: Dosyasındadır.

1. Satış Günü: 09/11/2015 günü 10:00-10:10 arası

2. Satış Günü: 04/12/2015 günü 10:00-10:10 arası 

Satış Yeri: GAZİANTEP ADALET SARAYI İÇİ MEZAT SALONU 


Satış şartları:


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/63178 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.26/08/2015 


Geri Dön