28 / 04 / 2024

Gaziantep Şahinbey'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Gaziantep Şahinbey'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Boğaziçi Bulvarı 2’inci etap çalışmalarına sokağa çıkma yasağında da hızla devam ediyor.



Gaziantep Şahinbey Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata dönüştürmeye devam ediyor.

Doğru Haber'de yer alan habere göre; daha önce Hoşgör Meydanı’nı İnönü Caddesi'ne birleştiren Boğaziçi Bulvarı 1’inci etap çalışmasını hayata geçirerek şehrin trafiğine nefes aldıran Şahinbey Belediyesi, Boğaziçi Bulvarı 2’inci etap çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziantep Şahinbey de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Çalışma alanında incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yolu yılsonuna kadar tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Gaziantep Şahinbey de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Boğaziçi Bulvarı 2’inci etap çalışmaların hızla sürdüğünü anlatan Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde devam ettiriyoruz. Böylelikle hem yeni yollar açıp ulaşımı rahatlatıyoruz hem de depreme dayanıksız olan evleri yıkarak vatandaşın riskli binalardaki yaşam tehlikesini ortadan kaldırmış oluyoruz. Çalışmalarımız şu anda Tüfekçi Yusuf Bulvarının Ahmet Çelebi’ye bağlandığı noktada. Bu yol Tüfekçi Yusuf Bulvarından gelerek, Özdemirbey, Kılınçoğlu, Aydınbaba ve İsmetpaşa mahallelerinden geçip Boğaziçi Bulvarına bağlanacak. Böylece şehir içerisinde yeni bir ring oluşturmuş oluyoruz. İnönü Caddesine alternatif 40 metre genişliğinde yeni bir bulvar açtık. Bu çalışma Şahinbey’in merkez trafiğini çok ciddi anlamda rahatlattı. Boğaziçi Bulvarının 2’inci etap çalışmalarında yüzde 54 seviyesine ulaştık. Hedefimiz bu yılsonuna kadar kamulaştırma çalışmalarını tamamlayıp yolumuzu trafiğe açmak.” diye konuştu. 

Şahinbey yeniden inşa ediliyor!


Geri Dön