29 / 04 / 2024

Gaziantep Sanayi'de Enerji Verimliliği Ödülleri veriliyor!

Gaziantep Sanayi'de Enerji Verimliliği Ödülleri veriliyor!

1.Gaziantep Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri bu yıl ilk kez Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliği ile düzenleniyor. Ödüller Aralık ayında gerçekleştirilecek olan 2. Gaziantep Enerji Zirvesi’nde sahiplerini buluyor...



Kalkınmada lider şehir Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliği ile ilki geçtiğimiz yıl T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilen Enerji Zirvesi, bu yıl Aralık ayında ikinci defa düzenleniyor. Dünyanın en hızlı büyüyen ilk 10 şehri arasında yer alan ve Türkiye’nin ilk İklim Değişikliği Eylem Planı, Pasif Ev ve Ekolojik Kent gibi projeleriyle sürdürülebilirlik alanında birçok başarıya imza atan Gaziantep, 2. Enerji Zirvesi ile iş dünyasını buluşturuyor. 

Her yıl tekrarlanan bölgenin enerji alanındaki en büyük organizasyonunda bir ilk yaşanarak Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri veriliyor. 

Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri, enerji politikaları ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgenin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı çok sayıdaki başarılı uygulamayı paylaşmak ve diğer projelerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla düzenleniyor. Ödül sahipleri, Türkiye’nin enerji alanındaki önemli isimlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından seçiliyor.  

Ödüller, yeni yatırımlar için önemli bir potansiyel oluşturan Gaziantep’in Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü gibi kurumların destekleriyle gerçekleştiriliyor. 

Ödüller’e başvuru yapan işletmeler, başarılı uygulamaları ile Gaziantep ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne örnek teşkil edecek iyi uygulamalarını paylaşarak, bölgenin enerji verimliliği uygulaması yapan kurumları arasında yer alıyorlar. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan 1. Gaziantep Enerji Verimliliği Ödülleri, Aralık ayında gerçekleştirilecek Gaziantep Enerji Zirvesi’nde sahiplerine takdim ediliyor. 

Ödüllere son ön başvuru tarihi 07 Kasım 2013, son detaylı başvuru tarihi ise 15 Kasım 2013’tür.


Zirve ve Ödül Töreni karbon ayak izi siliniyor!

Sanayide Enerji Verimliliği Ödül töreni ve 2. Enerji Zirvesi “karbon nötr” olarak düzenleniyor. Zirve ve ödül töreni süresince üniversite öğrencileri tarafından ortaya çıkan CO2 emisyonları hesaplanarak Zirve’nin karbon ayak izi siliniyor.



Geri Dön