19 / 05 / 2024

Gaziantep Şirehan Hotel 4 Ekim'de açılıyor!

Gaziantep Şirehan Hotel 4 Ekim'de açılıyor!

Gaziantep'te, ipek Yolu üzerinde bulunan en büyük şehir hanları arasında yer alan tarihi Şirehan, yapılan restorasyonun ardından Şirehan Hotel adıyla hizmete girecek. Resmi açılış 4 Ekim Cuma günü yapılacak...



Gaziantep'te, ipek Yolu üzerinde bulunan en büyük şehir hanları arasında yer alan tarihi Şirehan, yapılan restorasyonun ardından Şirehan Hotel adıyla hizmete girecek. Resmi açılışının 1. Uluslararası Şire Festivali ile 4 Ekim Cuma günü yapılacağım açıklayan Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan "Gaziantep için büyük önem taşıyan bu kültür abidesinin yemden yaşama ve ekonomiye ka zandırılmasından dolayı mutluyuz" dedi.  Restorasyon çalışmaları tamamlanan Şirehan bölgenin ve Türkiye'nin en buyuk butik hotellerinden bilisi olarak hizmete giriyor.  120 odası, 1 padişah odası ve 20 süit odasıyla kultur turizmi için hazırlıklarını tamamlayan Şirehan Hotel'in 4 Ekim 2013 Cuma günü saat 11.00'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakam Fatma Şahin ve Gaziantep milletvekillerinin katılımı ile açılacağını açıklayan Oztan. "Gaziantep kültür tarihinde buyuk bir yere sahip olan ve bir dönem kentin ekonomi nabzını elinde tutan taıihi Şirehan'ın restorasyonunu tamamladık.
Hotel olarak hizmete sunarak Gaziantep'e yeni bir değer kazandııdık. Genel Kooıdinatöılüğunü Ahmet Ümit'in yaptığı 1. Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali ile açılışı gerçekleştirilecek olan Şirehan Hotel'in kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Oztan. "Han adı verilen yapıda genel olarak fıstık, ceviz, şire, incir, üzüm, sucuk, bal gibi ürünler satıldığı için bu isim halk arasında Şirehan olarak değişir ve o dönemlerden sonra Şire han Gaziantep'in ilk ticaret borsası gibi hizmet vermeye başlar" diye konuştu.


Hürriyet Çukurova-Gap

Geri Dön