03 / 05 / 2024

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi yenileniyor!

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi yenileniyor!

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi ( GASKİ ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Nizip ilçesinin çok eski olan içme suyu şebekesinin yenilenmesiyle ilgili çalışmayı başlattıklarını söyledi.




"Nizip ilçemizin çok eski olan su şebekesinin yenilenmesiyle ilgili çalışmayı başlattık" Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Nizip ilçesinin çok eski olan içme suyu şebekesinin yenilenmesiyle ilgili çalışmayı başlattıklarını söyledi. 

Sönmezler, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yasa kapsamında Gaziantep'in tüm ilçeleri ve bu ilçelere bağlı mahalleye dönüşen köylerin GASKİ'nin faaliyet sahasında yer aldığını belirtti. 

Faaliyet alanı içerisinde bulunan Nizip ilçesindeki su şebekesinin 1985 yılında yapılan aspes ve PVC borularından oluştuğunu ifade eden Sönmezler, şunları kaydetti: "Çok eski bir şebekeye sahip olan Nizip ilçesinin su şebekesinin yenilenmesiyle ilgili çalışma başlatıldı. Bu kapsamda yüzde 71 hibe olmak kaydıyla 30 milyon avroluk bir kaynak şuan Nizip için harcanıyor. Bu çerçevede 200 kilometre şebeke döşeyeceğiz. Ayrıca çalışmalar sırasında Nizip'in en büyük sıkıntılarından birisi olan atık su arıtma tesisi yapılacak ve bu arıtma tesislerinin faaliyetlerine 2015 yılında başlayacağız." Nizip ilçesindeki şebeke suyunda şu an itibariyle herangi bir sorun olmadığını aktaran Sönmezler, "Bugün itibariyle ilçedeki su kaynaklarının bulunduğu her noktadaki klor seviyemiz çok iyi durumda ve hem depolarımızda hem de arıtma tesislerimizde klor cihazlarımız aktif olarak çalışmakta. Klor ölçümlerimizi de sık olarak yaptırtıyoruz ve şebeke suyumuz gönül rahatlığıyla içilebilir" ifadelerine yer verdi.



Doğuş


Geri Dön