29 / 04 / 2024

Gaziantep Valisi Davut Gül'den hayırseverlere arsa bağışı çağrısı!

Gaziantep Valisi Davut Gül'den hayırseverlere arsa bağışı çağrısı!

Gaziantep Valisi Davut Gül, Okul Aile Birliği Başkanları ile bir araya gelerek istek, öneri ve şikayetleri dinledi. Vali Gül, hayırseverlerden okul yaptırmak için arsa bağışı çağrısında bulundu. 



Gaziantep Valisi Davut Gül, Okul Aile Birliği Başkanları ile buluştu. Vali Gül; hayırseverlerden okul yaptırmak için arsa bağışı çağrısında bulunarak dört yüz bin metrekarenin üzerinde okul yerine ihtiyaç olduğunu belirtti. 

Habertürk'te yer alan habere göre Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıda eğitim alanında son iki üç yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarının yapıldığını ifade eden Vali Gül, "Bizim bir derdimiz var ve bu derdi çözmemiz için hepinizin yardımına ihtiyacımız var. Hepiniz biliyorsunuzki iyi okul yok, iyi öğrenci, iyi öğretmen ve hepsinden daha da önemlisi iyi veli var. Okul aile birliği başkanlarımız işte bu iyi velileri temsil eden, bu iyi velilerin sayılarını çoğaltması gereken kişilerdir. Bu açıdan istedik ki okul aile birliği başkanlarımız ile özel bir toplantı yapalım” dedi.

Vali Gül, "Takdir edersiniz ki sadece Milli Eğitim, Emniyet, Valilik bir meseleyi çözemiyor. Hepimizin güçlerini birleştirmemiz gerekiyor. Gaziantepliler zeki insanlardır. Gaziantepliler müteşebbis insanlardır. Dolaysıyla sizin çocuklarınıza bizim sahip çıkmamız lazım. Sizin çocuklarınıza sizlerin sahip çıkması lazım. Milli Eğitim Bakanlığının Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile çeşitli hedefleri var.Tekli eğitime geçmek yani tam gün eğitime geçmek. Bununla ilgili Gaziantep’te son iki üç yılda çok ciddi anlamda yatırımlar yapılıyor. Gerek merkezi hükümetin katkıları ile gerek büyükşehir ve ilçe belediyelerin katkılarıyla gerekse hayırseverlerin katkıları ile Cumhuriyet tarihimizin en büyük eğitim yatırımı yapılıyor. 2019 yılına geldiğimizde fiziksel anlamda sorunlarımızın üçte ikisi çözülmüş olacak. Kalan üçte birlik kısmı ile ilgili olarak kamulaştırma ile ilgili büyük bir sorunumuz var. Yirmi otuz sene önce şehirler planlanırken maalesef okul yerleri yeterince planlanamamış Şimdi belediyelerimizle beraber bu okul yerlerini planlıyoruz. Kamulaştırma sorununu çözüyoruz. Şundan emin olun tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de ikili eğitim yapan okulların bu ihtiyacını çözeceğiz. Ve mülkiyet sorunları halledilir halledilmez de o yerlerde yeni okullar yapacağız. Yaklaşık yetmiş beş yeni okula ihtiyacımız var. Dört yüz bin metrekarenin üzerinde okul yerini kamulaştırmamız gerekiyor. Bu vesile ile kamuoyuna seslenmek istiyoruz. Arsasını bağışlamak isteyen, uygun bedelle satmak isteyen hayırseverlerimiz, vatandaşlarımızı bizimle irtibata geçebilir. Bu sorunu mutlaka çözeceğiz” diye açıklama yaptı. 


Geri Dön