01 / 05 / 2024

Gaziantep'e Bilim ve Teknoloji Üniversitesi geliyor!

Gaziantep'e Bilim ve Teknoloji Üniversitesi geliyor!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmada "Gaziantep'e üçüncü bir üniversite daha kuruyoruz. Gaziantep'e Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.



 

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Karataş Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Gaziantep'in ekonomisiyle Türkiye'nin güçlü şehirlerinin başında geldiğini, kişi başına düşen dış ticaret rakamında bölgenin lideri olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dış ticaret hacmi 12 milyar doları bulan, ihracat rakamı 7 milyar dolara dayanan Gaziantep'in üretimin ve bereketin şehri olduğunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesinin bölgenin en iyi eğitim veren kurumları arasında yer aldığını belirtenYıldırım, "Gaziantep'e üçüncü bir üniversite daha kuruyoruz. Gaziantep'e Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Üniversitenin yurt kapasitesini 5 kat arttırdıklarını, 15'i hastane olmak üzere 75 sağlık tesisini Gaziantep'e kazandırdıklarını vurgulayan Yıldırım, bin 875 yataklı şehir hastanesinin de gelecek yıl açılması için çalıştıklarını da söyledi.


Geri Dön