30 / 04 / 2024

Gaziantep'in doğusu ile batısını birleştiren otoban artık ücretsiz!

Gaziantep'in doğusu ile batısını birleştiren otoban artık ücretsiz!

Bakanlar Kurulu kararıyla Gaziantep'in doğusu ile batısını birleştiren otoban parasız hale getirildi. Otobanda gişe çilesi çeken İstanbullular bu haberle heyacanlandı. Vatandaşlar, İstanbul'da 14 yerdeki gişelerin şehir dışına taşınmasını bekliyor...



Bakanlar Kurulu kararıyla Gaziantep'in doğusu ile batısını birleştiren otoban parasız hale getirildi. Yıllardır otobanda gişe çilesi çeken İstanbullular bu haberle heyacanlandı. Vatandaşlar, İstanbul'da 14 yerdeki gişelerin şehir dışına taşınmasını bekliyor.


Dün ajanslara düşen bir haber İstanbulluları heyacanlandırdı. Karayolları Genel Müdürlüğü Gaziantep Batı ve Gaziantep Doğu Ücret Toplama İstasyonları arası otoyolu ücretsiz hale getirdi. Karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Çalışmanın ulaşım zorluğunu gidermek ve şehrin ulaşım yükünün alınması olarak yapıldığı ifade edildi.


VATANDAŞ 3 GİŞE İSTEMİYOR


İstanbul otoyol konforunu çile olarak yaşayan en büyük il olarak gösteriliyor. Şehrin içinde var olan gişeler hem trafiği fazlasıyla etkiliyor hem de vatandaşın cebini zorluyor. Tuzla'dan Beylikdüzü'ne gitmek isteyen bir kişi 3 gişeden geçip 3 kere para ödemek zorunda. Yıllardır bu sıkıntıyı çeken İstanbulluların gözü Karayolları Genel Müdürlüğü'nde. Gişelerin İstanbul dışına kaydırılması vatandaşların yıllardır beklediği bir çalışma. Gaziantep için yapılan çalışmanın İstanbul'da yapılması en büyük temenni. Eğer böyle bir uygulama İstanbul için de gerçekleşirse şehrin trafiğine nefes alacağı ve araç yoğunluğunun şehrin içinden dışına çekileceği kaydediliyor.


Bu mahalleye geçmek gişe ister


İstanbul Başakşehir'de yaşayan vatandaşlar, mahalleler arası geçişlerde para ödemek zorunda. Nasıl mı? sorusuna verilecek cevap ilçede yeralan Mahmutbey Gişeleri. TEM otoyolunda bulunan gişeler Başakşehir'de mahalleleri ikiye ayırıyor. Başak Mahalle Muhtarı Ömer Özkan bir mahalleden komşu mahalleye geçmek isteyen vatandaşların gişelere 1,6 TL ödedikten sonra yoluna devam edebildiğini söylüyor. Özkan 'Biz ilçemizde iki mahalle arasını parayla geçiyoruz' dedi.


Mega kent kördüğüm


Tükoder Genel Sekreter Halil Cemal, gişelerin İstanbul dışına kaydırılmasının gerektiğini söylüyor. Cemal'e göre Beylikdüzü'nden Tuzla'ya gidecek bir İstanbullu tam üç gişeden geçiyor. Cemal bu durumun nüfusu 15 milyona yaklaşan İstanbul için trafiği rahatlatan değil baskı altında tutan bir sorun olduğunu söylüyor.


İstanbul farklı çalışma istiyor


Dr Mimar Sinan Genim Türkiye genelindeki otobanların dışında İstanbul için farklı çalışma yapılmasının gerektiğin söyledi. Genim 'Gişeler şehrin içinde. Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek için otoyola girmek zorundasınız. İstanbul'daki gişelerin acilen şehir dışına kaydırılaması gerekiyor' diye konuştu.


İşte İstanbul'un gişeleri


İstanbul Anadolu otoyolu üzerine bulunan gişeler: Çamlıca, Samandıra, Sultanbeyli, Kurtköy, Orhanlı ve Şekerpınar


Avrupa otoyolu üzerine bulunan gişeler: Mahmutbey, Hadımköy, Ispartakule, Avcılar, Esenyurt, Çatalca, Kumburgaz ve Selimpaşa


Yeni Şafak


Geri Dön