03 / 05 / 2024

Gaziantep'in köy yolları genişletiliyor!

Gaziantep'in köy yolları genişletiliyor!

Şehir merkezindeki yol ve imar çalışmalarının yanında taşra ilçelerinde de çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son 2 yıl içinde yaklaşık 500 köyde yol, asfalt, mıcırlama ve arazi yolu çalışması yaptı.




 Merkez ilçeler Şahinbey, Şehitkamil, Oğuzeli’nin yanı sıra Nizip, İslahiye, Nurdağı, Karkamış, Araban, Yavuzeli ve Karkamış’a bağlı mahallelerde (köylerde) yaklaşık 685 kilometre köy yoluna sathi kaplama asfalt yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ayrıca yeni mahalle olan köylerde 29 bin 979 ton sıcak asfalt serimi ve 33 bin 433 ton sıcak asfalt yama yapmış olup, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.


Yeni belediye yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte mahalle olan köylere yaklaşık 55 bin ton mıcır desteği veren büyükşehir, ihtiyaç duyulan köylerin arazi yolu açma çalışmalarını da yapıyor.


Bugüne kadar 50 kilometre köy yolunun genişletildiğini ifade eden yetkililer, 105 kilometre yolun genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirttiler.


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin şuanda Bilek–Kamışlı güzergahı ile Araban–Fıstıklıdağ güzergahında ve Kızılhisar Mahallesinde yollara sıcak asfalt yaptığı belirtildi.


 Yetkililer, köy muhtarlarından gelen talepler doğrultusunda teknik ekip ve ekipman desteği ile arazi yollarının yapıldığını ve çalışmaların devam ettiğini belirttiler.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön