28 / 04 / 2024

Gaziantep’in 50 yıllık konut sorunu çözülecek!

Gaziantep’in 50 yıllık konut sorunu çözülecek!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te yapılan Kentsel Dönüşüm Projelerinin yaşanan konut sıkıntılarını ortadan kaldırdığını dile getirerek, “Gaziantep’in 50 yıllık konut sorununu çözecek projeler hazırladık” şeklinde konuştu.



AK Parti Gaziantep Milletvekili adayları Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC)’ni ziyarette bulundular. Ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te yapılan Kentsel Dönüşüm Projelerinin yaşanan konut sıkıntılarını ortadan kaldırdığını dile getirerek, “Gaziantep’in 50 yıllık konut sorununu çözecek projeler hazırladık” şeklinde konuştu.


SORUN ERKEN TESPİT EDİLDİ


Ziyarete Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Milletvekili adayları Abdülhamit Gül, Şamil Tayyar, Nejat Koçer,  Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Mehmet Erdoğan ve çok sayıda aday katıldı. Toplantıda konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te 302 bin Suriyeli Mültecinin şehir içinde ikamet ettiğini belirtti. Mültecilerin kente yerleşmesiyle kentte konut sorunun ortaya çıktığını ifade eden Şimşek, Kentsel Dönüşüm projeleri ile birlikte Gaziantep’in 50 yıllık konut sorununun çözümleneceğini söyledi.


“TÜRK DIŞ POLİTİKASI HAKKANİYETEN VE İNSAN ONURUNDAN YANADIR”


Kentte 302 bin Suriyeli Mültecinin ikamet ettiğini söyleyen Şimşek, “Belediye Başkanımızın yapmış olduğu sunumlarda kentte ikamet eden Suriyeli Mülteci sayısının kamplar dışında 302 bin oalrak tespit edilmiştir. Genel anlamda yaşanan Suriye Sorunu’nu AK Parti’nin uygulamış olduğu dış politikalara bağlama çabası var. Bu iddianın asılsız olduğunu iki farklı örnek ile anlatmak istiyorum. Suriye’deki soruna hiç taraf olmayan Ürdün, nüfusuna oranla daha fazla sayıda mülteci ile uğraşmak zorunda kalıyor. Lübnan, tamamen tarafsız olmasına rağmen bu sorun ile uğraşıyor. Sadece bölge ülkeleri değil Avrupa ülkeleri de mülteci sorunları yaşanıyor. Biz Suriye meselesi bu noktaya gelmesinden önce sorunun Esad ile çözümlenmesinden yana taraf olduk. Esad yönetiminin sivilleri katletmesine kadar bu şekilde bir çözüm üretilmesi tarafındaydık. Ancak bu çabalar unutuluyor. Hiç taraf olmasanız bile komşuda bir yangın olduğunda onu hissedersiniz. Türkiye’nin dış politikası temelde hakkaniyet ve insan onurundan yanadır. Tüm komşularımızın istikrar içinde büyümesini isteriz” diye konuştu.


“50 BİN KONUT PROJESİ 4 YILDA TAMAMLANACAK”


Suriyeli Mülteci sorununun Gaziantep’e yansımalarını sınırlamak için doğru bir strateji izlediklerini belirten Şimşek, “Muhalefet partileri tarafından Gaziantep’in sorunları istismar ediliyor. Ama biz sorunlara çözüm üretiriz. Suriyeli Mültecilerle ilgili olarak en büyük sorun konut olarak söylendi. Gaziantep’te hiçbir dönemde olmadığı kadar kentsel dönüşüm ve ucuz konut projesi yapılıyor. 7 Haziran seçimleri öncesinde geliştirdiğimiz projelerin tamamını Şehitkamil, Şahinbey, Büyükşehir Belediyesine ve TOKİ’ye çok ucuz konut, yani Gaziantep’in 50 yıllık belki de 100 yıllık konut sorununu çözecek kapasite oluşturduk. Konutların en büyük maliyet unsuru arsadır. Arsa arzında biz gerekli adımları attık. Şimdi projelendirilmesi ve yapılması kaldı.  TOKİ  başkanımız önümüzdeki hafta içerisinde Gaziantep’e gelecek. TOKİ Başkanımız ‘Çok hızlı bir şekilde 3-4 yıl içerisinde verdiğimiz bir alanda dar gelirli kardeşlerimiz için 50 bin konutu tamamlayabiliriz’ dedi. Yerelin sorunlarını çözme konusunda katkılarda bulunduk” şeklinde konuştu.


“TÜRKİYE’NİN MİNİMUM ŞEKİLDE ETKİLENMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ”


Türkiye’nin ateş çemberi içerisinde olduğunu ifade eden Şimşek, “Etrafımızda kaos var, istikrarsızlık var. Türkiye’nin bundan minimum şekilde etkilenmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Ama bir etki ortaya çıktıysa bunu minimize edecek çözümleri üretiyoruz. Suriye Meselesi’nde bütün diğer söylemler bu işin istismarıdır. Biz bu yaklaşım içerisinde olmayacaktır” diye konuştu.


“MİLLETİMİZE GÜVENİYORUZ”


7 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, “Biz inanıyoruz ki halkımız son birkaç aylık süreci bizden çok daha iyi okumuştur. Biz milletimize güveniyoruz, kararı başımız gözümüz üzerinedir. Eğer milletimiz 7 Haziran seçimlerine benzer bir karar verirse biz yine 7 Haziran sonrasında olduğu gibi Türkiye’nin menfaatlerini korumak, Türkiye’nin bu zorlu dönemde hükümetsiz kalmaması için yapıcı ve samimi bir şekilde demokrasiye inanmış insanlarla bir araya geleceğiz. Sonuçta milletimizin takdiridir. Gönül ister ki tek başımıza iktidar olalım, Türkiye’yi daha ileri taşıyalım” diye konuştu.


“AK PARTİ SESSİZ BİR DEVRİM YAPMIŞTIR”


Türkiye’de Çözüm Süreci’ne güçlü bir irade ortaya konularak başlandığını belirten Şimşek, “Bu sürecin toplum tarafından değil bölücü terör örgütü tarafından istismar edildiği açıktır. Biz iyi niyetle uygulamaları yaptık. Hak, demokratik uygulamalar anlamında yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Bütün farklılıklarımızın bir arada milli birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını devam ettirecek reformlara devam edeceğiz. Ama dünyanın hiçbir demokrasisi eli kanlı terör örgütlerine tolerans göstermez. Bu nedenle onların anladığı dilden en güçlü şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye’de çözüm iradesini AK Parti güçlü bir şekilde devam ettiriyor. Hiçbir şekilde istismara taviz vermeyeceğiz, anladıkları dilden konuşacağız. Bu sorunlar sizlerinde bildiği gibi AK Parti döneminde başlamadı. Ama AK Parti, ekonomi, demokrasi ve birçok alanda sessiz bir devrim yapmıştır. 


“BİZ HALK HAREKETİYİZ”


Seçim sürecinden çıkarılacak en büyük dersin dinlemek olduğunu ifade eden Şimşek, “Seçim sürecinde vatandaşlarımızı daha çok dinleyerek, sorunları çözme çalışmasına girersek çok daha etkili olacağımızı düşünüyoruz. 90’lı yılların ortalama ömrü 2 yıl olan hükümetlerin ardından 2023 vizyonunu hedef göstermiş bir partiyiz. 2002 sonrasında Türkiye alt orta gelir grubundan üst orta gelir grubuna taşıyarak sınıf atlamış ve bunu reformlarla sağlamış bir partiyiz. Biz aynı zamanda bir halk hareketiyiz. Toplumun bütün kesimlerini içinde barındıran bir hareketiz, milletin bağrından çıkmış güçlü bir hareketiz. Bizim büyük Türkiye idealimize yönelik olarak ciddi projelerimizi bulunuyor. 13 yıllık kazanımlar üzerine çok daha büyük kazanımlar elde etme stratejisi ile milletimizin karşısındayız. Bu çerçevede sayın başbakanımız bizim vizyonumuzu, seçim beyannamesi ile açıkladı” diye konuştu.


Gaziantep Hakimiyet


Geri Dön