02 / 05 / 2024

Gaziantep’in mağaraları turizme kazandırılıyor!

Gaziantep’in mağaraları turizme kazandırılıyor!

Gaziantep’in farklı bölgelerinde bulunan ve turistlerin büyük ilgisini çeken mağaralar, yapılacak çalışmalarla turizme kazandırılacak. Bu kapsamda yol haritası belirleyeceklerini ifade eden Fatma Şahin, bu sayede kentin turizm pastasından daha fazla pay a



Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki tarihi mağaraların turizme kazandırılması için çalışma başlatıldığını bildirdi. Şahin, çalışmalar kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi öğretim üyeleriyle İTÜ Kemal Erguvanlı Salonu'nda bir araya geldi.


İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri Prof. Dr. Mahir Vardar, Prof. Dr. Remzi Karagüzel, Prof. Dr. Yılmaz Mahmutoğlu ve Mimarlık Akreditasyon Kurulu'nun (MİAK) Dönem Başkanı Prof. Dr. Nur Ersin ile toplantı yapan Şahin, kentte bulunan mağaralar hakkında bilgi verdi.


Geçmişte birçok alanda kullanılan tarihi mağaraların yeni dönemde turizm amaçlı kullanılması için konunun uzmanlarıyla fikir alışverişinde bulunan Şahin, açıklamada, kentin farklı bölgelerinde bulunan, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken mağaraları turizme kazandırmak istediklerini belirtti.


Bu kapsamda yol haritası belirleyeceklerini ifade eden Şahin, bu sayede kentin turizm pastasından daha fazla pay alabileceğini kaydetti.


TOKİ Haber


Geri Dön