28 / 04 / 2024

Gaziantepliler Şehitkamil'e otopark inşa edilmesini istiyor!

Gaziantepliler Şehitkamil'e otopark inşa edilmesini istiyor!

Şehitkamil Belediye Meclisi ’nin dünkü oturumunda Gaziantep’in trafik sıkıntısı ve otopark sorunu bir kez daha gündeme geldi. Şehitkamil sakinleri bölgeye otopark inşa edilmesini talep ediyor






Şehitkamil Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda Gaziantep’in trafik sıkıntısı ve otopark sorunu bir kez daha gündeme geldi. İ


CHP’li Sucu, “İpekyolu üzerine yapılacak bir hastane, sosyal donatılarını tamamlamazsa orada trafik aksamasına neden olur. Mimarlar odasının da bu konuda itirazı bulunmaktadır.”dedi.


 


Şehitkamil Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısının  ikinci oturumu Belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu  başkanlığında yapıldı.



“Öncelik kamulaştırma yapılan hak sahiplerine”


Umut Mahallesinde kentsel dönüşümde hak sahiplerine kura öncesi konutlarının verilmesi meclis gündeminden oybirliği ile geçti. Kamulaştırma bedeli yerine hak sahiplerine konut verilmesini TOKİ’den talep edildiğini belirten Şehitkamil Belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Kentsel dönüşüme giren hak sahipleri kuraya tabi olmadan konutlarını alacaklar.  TOKİ  ile öyle anlaşmıştık. Kamulaştırma bedeli direkt TOKi’ye ödenecek. Bunun içinde meclis kararı gerekiyor.1673 konuttan hak sahiplerine konutları verilecek. Kalan konutları TOKİ açık arttırmaya çıkaracak” dedi.


“Özel Hastanelerde otopark sorunu var”


CHP meclis üyesi Mehmet Sucu, Özel hastanelerin çevresinde yaşanan trafik ve park sorununa dikkat çekti. Sucu; “İpekyolu üzerine yapılacak bir hastane, sosyal donatılarını tamamlamazsa orada trafik aksamasına neden olur. Mimarlar odasının da bu konuda itirazı bulunmaktadır. Mimarlar Odası hastanenin otoparkının olmadığını iddia ediyor. Mücahitler mahallesinde yer  alan diğer hastanelerde de aynı  problem bulunmaktadır. Birinin otoparkı acil servis, diğerinin otoparkı morg olarak kullanılıyor. Acil durumda hastaneye gittiğinizde aracınızı bırakacağınız yer bulunmamaktadır. Bu ciddi bir problem yaratıyor. “ dedi.


“İstesek iş merkezi yapardık”


CHP meclis üyesi Mehmet Sucu’nun konuşması üzerine Şehitkamil Belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Bizim o cadde üzerinde yer alan arsalarımıza otopark yaptık. İstesek iş merkezi yapar, ciddi gelirler elde ederdik. Biz ilçemizin ihtiyacına cevap vermeye çalıştık. Orada dört otel , iki tanede hastane bulunmaktadır. İpekyolu üzerinde yapılan hastanede ise 1/5000 lik plan içerisinde gereği  yapıyoruz. Biz plan notu düşerek özel sağlık tesisi ibaresi yazıyoruz. “ dedi.


Gaziantep Ekspress


Geri Dön