30 / 04 / 2024

Gaziantep'te ATO Congreisum Turizm Fuarı gerçekleştirildi!

 Gaziantep'te ATO Congreisum Turizm Fuarı gerçekleştirildi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep’in artık çevresiyle birlikte tam bir turizm kenti olduğunu söyledi




Güzelbey,  Ankara  Ticaret Odası tarafından açılan ‘ATO Congreisum Turizm Fuarı’na katıldı.


Gaziantep’in kültür ve turizm varlıklarını TRT Haber Kanalı’nda açıklayan Güzelbey, Gaziantep’in merkezinin yanı sıra İslâhiye’deki Yesemek Açık Hava Heykel Atölyesi, Karkamış Antik Kenti, Nizip’deki Zeugma Antik Kenti, Yavuzeli’nde Rumkale ile bütünleşen bir turizm merkezi konumuna geldiğini ifade etti.


Gaziantep’te, Romalılar, Hititler, Selçuklular, Osmanlılar gibi devletlerin yaşadığını ve kentin bu uygarlıklara ait yüzlerce tarihi eserin yaşatıldığı eski bir yerleşke olduğunu ifade eden Güzelbey, Gaziantep’in, Yesemek ve Zeugma ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesi’ne girdiğini belirtti.


Özellikle kültür ve inanç turizminin ön plana çıktığı Gaziantep’in kültürel ve sanatsal değerlerinin yanında tarihi varlıklarını da gün yüzüne çıkararak önemli bir gelişme gösterdiklerini vurgulayan Güzelbey, “İnsanlar yakın zamana kadar turizmi deniz, güneş ve kum olmak üzere 3 ana bölümden ibaret bilirlerdi. Ama bugün inanç, kültür, sağlık, eğitim gibi alanlarda da turizmin önemli bir hale geldiğini görüyoruz.” diye konuştu.


Gaziantep’teki turizm atağının çevre illerde de bir canlılık oluşturduğunu vurgulayan Başkan Güzelbey, “Daha önce kentimize kebap, baklava yemeye gelen insanlar Şanlıurfa ve Nemrut’u gezip giderlerken, Gaziantep’teki kültür ve turizm atağının ardından şimdi günlerce kentimizde kalıyorlar. Eskiden yarım günde gezilen Gaziantep, şimdi üç günde gezmekle bitmiyor. Bölge illerini de etkileyen bu canlılık Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin başta olmak üzere bir Havza Turizmi’nin ortaya çıkmasını sağladı. Böyle bakınca olaya, Gaziantep’teki yaşanan bu değişimin bölge illerine de katkısının olduğunu söylemek yanlış olmaz.” şeklinde konuştu.


Geri Dön