27 / 04 / 2024

Gaziantep'te belediye Futbol Okulu Kompleksi inşa edecek!

Gaziantep'te belediye Futbol Okulu Kompleksi inşa edecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Çıksorut semtinde bulunan hayvan ahırlarının yerine “Futbol Okulu Kompleksi” yapıyor



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Çıksorut semtinde bulunan hayvan ahırlarının yerine “Futbol Okulu Kompleksi” yapıyor. Daha önce bölgenin en büyük sağlık kompleksi olması için ayrılan arsayı Sağlık Bakanlığı’nın uygun görmemesi üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi olarak değerlendirecek.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in Afrika gezisinde gündeme gelen ve Kamerun heyeti tarafından önerilen bu proje ile Gaziantep’e kurulacak dev tesiste, Afrikalı ve Türk çocukları futbolcu olarak yetişecek.


Çimento Kavşağı’nda 100 dönüm arazi üzerine kurulacak ve yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak olan tesisin bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.


Gaziantep’e yapılması planlanan dev proje hakkında bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, “Bir Afrika gezim esnasında Kamerun heyetinin benimle görüşmek istediği belirtildi. Öncelikle benimle neden görüşmek istedikleri konusunda şaşırdım. Çünkü birbirimizi tanımıyorduk. Daha sonra benimle tanışmak istediklerinden emin olup olmamak için tekrar sordum ve gerçekten Kamerun heyetinin benimle tanışmak istediğini doğruladım. Heyetle yaptığım görüşmede televizyondan sürekli Gaziantep’i takip ettiklerini, Gaziantep’i çok iyi tanıdıklarını, kendilerinin de Gaziantep’le temas kurarak, futbolcu yetiştirilmesi konusunda ortak proje yapmak istediklerini ilettiler” diye konuştu.


Konuyu anlayınca görüşmenin olumlu olacağını düşündüğünü ve bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirten Güzelbey, “Ben de neden Gaziantep’i seçtikleri konusunda kendilerine sordum. Kendileri de bana şu cevabı verdiler; ‘Şuanda Galatasaray’da forma giyen Dany ile Gaziantepspor’da bulunan Binya’dan dolayı sürekli Gaziantep’i takip ettiklerini söylediler. Bu ilgi beni oldukça mutlu etti. Bana projeyi sundular. Afrikalı çocukların futbolcu yetişmesi için Gaziantep’te bir spor kompleksi kurmamız önerildi. Burada yetişecek Türk ve Kamerunlu futbolcular Avrupa ülkelerine transfer olabilecekler. Bizim de Çimento Kavşağı’nda 100 dönümlük çok güzel bir yerimiz var. Bu arazide bu kompleksi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu proje hayata geçtiğinde yine Türkiye’de bir ilke imza atmış olacağız” şeklinde konuştu.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak hiç bir zaman “Rantçı Belediye” olmadıklarını dile getiren Başkan Dr. Asım Güzelbey, “Biz rantçı belediye olsaydık Çimento Fabrikası kavşağındaki bu yeri bir spor kompleksi yapmak yerine, 30 milyon TL’ye satar, önemli bir gelir sağlardık. Bizim buradaki hedefimiz tamamen gençlere yönelik. Hem Afrikalı çocuklar, hem de Gaziantepli gençler burada spor yapacaklar. Belki Türk futbolu yeni yıldızlar kazanacak. Bizim için rant değil, hizmet önemli. Biz buradan gelir elde etmek yerine, gençlerin hizmetine dev bir spor kompleksi sunmak istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.


Bu görüşmelerden sonra Kamerun’dan bir heyet bazı incelemelerde bulunmak üzere önceki günlerde Gaziantep’e gelmişti. Bir hafta Gaziantep’te spor kamuoyunun fikrini alan ve yetkililer ile görüşen heyet, olumlu düşüncelerle Gaziantep’ten ayrılmıştı.


Geri Dön