29 / 04 / 2024

Gaziantep'te Selma-Adnan İnanıcı Semt Polikliniği yapılacak!

Gaziantep'te Selma-Adnan İnanıcı Semt Polikliniği yapılacak!

Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Selma-Adnan İnanıcı Semt Polikliniği için protokol imzalandı



Gaziantep'te hayırsever iş adamı Adnan İnanıcı'nın da destekleriyle yapılacak olan "Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Selma-Adnan İnanıcı Semt Polikliniği" için protokol imzalandı.

Şahinbey Belediyesince Ocaklar Mahallesi'nde tahsis edilen 3 bin 500 metrekarelik alanda yaklaşık 3 trilyon liraya mal olacak Selma-Adnan İnanıcı Semt Polikliniği, bir hastaneye bağlı olarak hizmet vermesi, içinde toplam 25 poliklinik olması ve uzman doktorların görev yapması açısından Gaziantep'te ilk uygulama olacak.

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen törende, polikliniğe ilişkin protokol Vali Süleyman Kamçı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve hayırsever Adnan İnanıcı tarafından imzalandı.

Vali Kamçı, konuşmasında, Adnan İnanıcı'nın mali gücünün çok üstünde hayırlar yapmayı seven bir sanayici olduğunu belirterek, "Kendisi birkaç sene önce TBMM tarafından ödüllendirilmiş bir arkadaşımız. Şahinbey Belediyesinin böyle bir projesi vardı. Adnan Bey'e böyle bir düşüncemiz var dediğimizde, emriniz olur dedi. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ocaklar Mahallesi'ndeki tesisin birinci katının "Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Selma-Adnan İnanıcı Semt Polikliniği" olarak hizmet vereceğini, yapımının bir yıl süreceğini ifade eden Kamçı, polikliniğin mefruşat, tıbbi, demirbaş malzeme ve personel görevlendirmesinin Valilik ve Sağlık Müdürlüğünce karşılanacağını kaydetti.

Poliklinikte 2 çocuk, 2 kadın doğum, 3 diş ve diğer uzmanlık alanlarında toplam 25 klinikle hizmet verileceğini, ayrıca laboratuvar, röntgen ve ultrason birimleri olacağını bildiren Kamçı, 300 bin nüfusa sağlık hizmeti verileceğini belirtti. Kamçı, "Bu Gaziantep'te ilk uygulamamız. İmkanlarımız ölçüsünde buraya uzman doktor vereceğiz. Hastanelerin yükünü azaltacak bir semt polikliniği yapacağız" dedi.

Kamçı, hayırsever iş adamı Adnan İnanıcı ile kıt maddi imkanlarına rağmen elini taşın altına koyan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti.

"VATANDAŞLARDAN YOĞUN TALEP ALDIK"
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da belediye olarak rutin hizmetlerinin yanı sıra sağlıkta, eğitimde ve sporda aktif hizmetler yürüttüklerini söyledi. Semt polikliniğinin maliyetinin yaklaşık 3 trilyon lira
olduğunu bildiren Tahmazoğlu, vatandaşların yoğun talebi üzerine poliklinikte çocuk ve kadın doğum bölümlerine yer verdiklerini kaydetti.

Adnan İnanıcı ise böyle bir hayır işini hiç düşünmeden, şerefle yapmayı kabul ettiklerini belirterek, "Gaziantep'te kazandık, Gaziantep ile paylaşırız.

Okulumuz, aşevlerimiz, kuru gıda yardımlarımız sürüyor. İnşallah bu sağlık işimiz bittikten sonra da şehrimize ikinci okulu kazandıracağız. Şehrimiz çok iyi vizyona sahip, çok iyi yerlere gidiyor" dedi.

İmza törenine, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, İl Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım da katıldı.
AA


Geri Dön