Kent Haberleri

Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'nda soruşturma tamamlandı: Numune alınamayacak kadar kötü halde!

6 Şubat felaketinde 21 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'na ilişkin kötü haberler gelmeye başladı, apartman numune alınmayacak kadar kötü halde...

Kahramanmraş depreminde yıkılan Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'na ilişkin 2 sanık hakkında açılan davanın iddianamesinde ihmaller zinciri bir kez daha mercik altına alındı.  Betonun numune alınamayacak kadar kötü olduğu ve dere kumundan yapıldığının belirtildiği iddianamede "Yapının çok kırılgan olması ve yapının çok fazla parçalara ayrılmış ve hasar görmesi sebebiyle aynı kütleden 3 numune alınamamıştır" ifadelerine yer verildi.

GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL APARTMANI 21 KİŞİYE MEZAR OLDU!

6 Şubat felaketinde yıkılan Gaziantep, Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde bulunan Gölgeler Apartmanı 21 kişiye mezar olmuştu.  Çok sayıda kişinin de yaralandığı apartmana ilişkin yürütülen soruşturma tamanlandı. 

Tutuklu sanıklar İhsan Ç. ve Mehmet Necati G. hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis talep edilen iddianame, 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

NUMUNE ALINAMAYACAK KADAR KÖTÜ HALDE!

Bina inşaatının 1991'de tamamlandığı, mimari proje müellifinin ve fenni mesulün İhsan Ç, müteahhidinin de Mehmet Necati G. olduğu anlatılan iddianamede, yıkılan binada enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, görevlendirilen bilirkişi heyetinin olay yerinde inceleme yaptığı ve numune aldığı belirtildi.

Beton numülerinin alınması için olay yerine gidildiği belirtilen raporda, şu ifadelere yer verildi:

''Uygun görülen yerlerden örnekler aldırılmıştır ancak betonun numune alınamayacak derecede kötü olması sebebiyle dağıldığının görüldüğü, alınabilecek miktarda numunenin alındığı, her ne kadar aynı kütleden 3'er numune alınması gerekiyor ise de betonun çok kötü olması, yapının çok kırılgan olması ve yapının çok fazla parçalara ayrılmış ve hasar görmesi sebebiyle aynı kütleden 3 numune alınamamıştır.

Bilirkişi heyetince olay yerindeki bina yıkıntısından beton kalitesinin çok kötü olması nedeniyle her ne kadar daha fazla numune alınması için girişimlerde bulunulmuş ise de betonun çok kötü olması ve yapının çok fazla parçalanması sebebiyle daha fazla numune alınamamıştır.

Yine aynı sebepten ötürü aynı kütleden 3'er numune alınamamıştır. Bu husus fotoğraf ve video ile kayıt altına alınmıştır. Toplamda 4 beton numunesi alınamamıştır. Yani 13 beton numunesi için karot yapılmış ancak 9'u sağlam çıkmıştır.'' denildi. 

Deprem bölgesi için yapılandırma süresi uzatıldı!

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Deprem sigortasında sil baştan düzenleme: Şartlar değişti, fiyat ve teminatlar arttı!