30 / 04 / 2024

Gazimağusa'daki yurdun adı Necmettin Erbakan Öğrenci Yurdu oldu!

Gazimağusa'daki yurdun adı Necmettin Erbakan Öğrenci Yurdu oldu!

Suat Kılıç: "Lefke’deki yükseköğrenim öğrenci yurdunun adını Bülent Ecevit olarak tanzim ettik, Gazimağusa'da yapımına devam etmekte olduğumuz yükseköğrenim öğrenci yurdunu da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Öğrenci Yurdu olarak isimlendirdik"



Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "AK Parti hükümetinde para problemi yok. Yer temininde zorluklar yaşanabilir, geçikmeler olabilir, ihalede sorunlar yaşanabilir ama parada ve bizden gecikme olmaz" dedi.


Zonguldak Valiliğini ziyaret eden Kılıç, valilik şeref defterini imzalamasının ardından yaptığı konuşmada, halkın yaklaşan Kurban Bayramı'nı kutladı.


Kılıç, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Zonguldak’ta da heyecanla beklenen hizmetlere devam ettiklerini söyledi.


Zonguldak’ı gençlik ve spor kentine dönüştürmek yönünde çok ciddi hamleleri olduğunu anlatan Kılıç, “2012-2013, bakanlığımızın kuruluşuyla kentteki gençlik ve spor altyapısının yeni baştan ele alındığı yıllar oldu. Kentteki spor yatırımlarını tamamlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Kent merkezinde spor salonu inşaatının bitme aşamasında olduğunu vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:


“Spor salonunu yılbaşında bitiriyoruz. Bu, spor alanında ciddi bir hamleyi beraberinde getirecek. Şu an farklı branşların geliştirilmesi yönündeki en önemli açığımız çok amaçlı bir spor salonumuzun olmayışı. Bunu tamamlıyoruz. Zonguldak, Karadeniz’ın kıyısında yüzme havuzu olmayan illerimizden birisiydi. Kapalı yüzme havuzuyla Zonguldak’ı bu sene buluşturuyoruz. Bu durumda Türkiye’de 40 vilayetimiz var. Yüzme denizde değil, havuzda öğreniliyor. Şampiyon sporcular da havuzlardan çıkıyor. Buranın bayramdan sonra ihalesi için takvim işliyor olacak.”


Kılıç, il merkezinde gençlik merkezi inşa ettiklerini belirterek, “Spor salonlu bir gençlik merkezi, 30’a yakın atölyesi var. Bütün el sanatları, müzik enstrümanları, drama, tiyatro kursları, etkili hitabet, hafıza teknikleri ve bilişim kursları gibi aklınıza ne geliyorsa burada olacak” ifadesini kullandı.


Kilimli beldesinde de gençlik merkezi inşa edileceğini aktaran Kılıç, ilçelerdeki spor ve gençlik merkezi yatırımları hakkında bilgi aktardı.


Kılıç, kentte sıklıkla arazi sorunu yaşadıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:


“AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ile senelerce tecrübesiyle hem ağabeyliğimizi hem de yol arkadaşlığımızı yapan Köksal Toptan ve ekibimizin takibiyle Zonguldak’ı gençlik ve spor kenti haline getiriyoruz. Gecikmemizin nedeni arazi konusunda yaşadığımız güçlüklerdir. AK Parti hükümetinde para problemi yok. Yer temininde zorluklar yaşanabilir, gecikmeler olabilir, ihalede sorunlar yaşanabilir ama paradan ve bizden gecikme olmaz.”


Kentteki bin kişilik merkez öğrenci yurdunun 30 milyon liraya mal olacağını anlatan Kılıç, bu yatırımlarla ilgili arsa bilgilerinin ellerine ulaşmasını beklediklerini, Bülent Ecevit Üniversitesini öğrenci yurtlarıyla donattıklarını kaydetti.


Kılıç, bakanlıklarının kuruluşundan sonra kentte yapımına başladıkları projelerin maliyetinin 130 milyon lira olduğunu dile getirerek, bu yatırımların bir yönüyle hükümetin çalışkanlığının, diğer yönüyle de gençlik ve spora verdikleri önemin göstergesi olduğunu ifade etti.


- Ecevit ve Erbakan'ın adı yurtlara verildi


Kılıç,  Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin adını Zonguldak ve Türkiye’ye mal olan eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in adını vererek değiştirdiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:


“Bununla da yetinmedik. 1974 Kıbrış Barış Harekatı'nın arkasında iki önemli isim vardı, birisi Bülent Ecevit, diğeri yine merhum Başbakan Necmettin Erbakan’dır. Lefke’deki yükseköğrenim öğrenci yurdunun adını Bülent Ecevit olarak tanzim ettik, Gazimağusa'da yapımına devam etmekte olduğumuz yükseköğrenim öğrenci yurdunun adını da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Öğrenci Yurdu olarak isimlendirdik.”


Vali Ali Kaban ile bir süre basına kapalı görüşen Kılıç’ın valilikten ayrılışı sırasında slogan atan gruba müdahale eden polis, 3 kişiyi gözaltına aldı.

AA


Geri Dön