28 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçeye her yıl 5 yeni okul yapacak!

Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçeye her yıl 5 yeni okul yapacak!

Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçede kentsel dönüşüm kapsamında bir çok okulu yeniliyor, yeni okullar yapıyor ve okulları 2023 yılına hazırlıyor. depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullar yıkılarak yeniden inşa ediliyor..



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, göreve geldiği günden bu yana Gaziosmanpaşa'nın geleceği olan gençler için çok önemli yatırımlar yapıyor. Özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar ve çağdaş atılımlarla ilçede çok önemli bir değişim yaşanırken, 393 hektarlık alanda İstanbul'un en büyük yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının gerçekleştiği Gaziosmanpaşa'da eğitim alanları yüzde 150 artmış durumda. 


Gaziosmanpaşalı çocuklarımızın ve gençlerimizin alıştıkları yerde çok daha iyi, çok daha güzel bir hayat yaşayabilmeleri için çalışmalarını hızlandıran Gaziosmanpaşa Belediyesi, okulları da 2023 yılına hazırlıyor. 

Sadece bu yıl Gaziosmanpaşa'da 7 yeni okulun yapımı sürerken, tüm okullara da lojistik destek sağlanıyor. 


Depreme dayanıklı ve yüksek standartta inşa edilen yeni okullarla birlikte mevcut okullarda da en iyi hizmet verilebilmesi için her türlü destek sağlanıyor. 


Tüm okulların bahçeleri yenilenirken, temizleniyor, boyanıyor ve ilaçlanıyor. Gerekli görülen okullara ek derslikler, kapalı spor salonları, mini futbol ve basketbol sahaları yapılıyor. 


İlçemizin en büyük sıkıntılarından biri olan okul yetersizliği konusunda önemli yatırımları başlatan Gaziosmanpaşa Belediyesi, sadece 2013 yılında yeni okulların inşaatına başladı. Mevcut okullara da yeni ek derslikler kazandıran Gaziosmanpaşa Belediyesi, her yıl 5 yeni okul yapmayı planlıyor. 

İlçe genelinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. 


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön