05 / 05 / 2024

Gaziosmanpaşa'da evi yıkılan aile tepki gösterdi!

Gaziosmanpaşa'da evi yıkılan aile tepki gösterdi!

GAZİOSMANPAŞA dün sabah evleri yıkılmak istenen bir ailenin olaylı direnişine sahne oldu. Hakan Yıldırım, eşi Gülay ile çocukları Selahattin (14), Nedime (12) ve Nergis (1) bir aydır sokakta yaşıyor



 Yıldırım Ailesi yıkıma gelen ekibe evlerinin çete tarafından zorla ellerinden alındığını söyleyerek direndi

GAZİOSMANPAŞA dün sabah evleri yıkılmak istenen bir ailenin olaylı direnişine sahne oldu. Hakan Yıldırım, eşi Gülay ile çocukları Selahattin (14), Nedime (12) ve Nergis (1) bir aydır sokakta yaşıyor. Taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan Yıldırım, inşaat işleriyle uğraşan kişilerin silah zoruyla senet imzalatarak babasından kalma evi ellerinden aldığını iddia etti. Bir ay önce de bu kişilerin mahkemeden aldıkları tahliye kararıyla gelerek kendilerini evden attıklarını anlatan baba, soğuk hava ve sağlıksız koşullardan dolayı perişan olduklarını söyledi.

SOKAKTALAR
Evlerinin önüne kurdukları çadırda yaşayan aile dün sabah saatlerinde gelen yıkım ekibine hem isyan etti hem gözyaşı döktü. Yıldırım 'Evimizi gasp ettiler. Yıkmaya gelen müteahhitle tartıştım. Hakaret davası açtılar. 3.5 ay cezaevinde yattım. Kızım o zaman 4 aylıktı. Gün oldu süt bulamadık, gün oldu yatacak yer bulamadık' diye ağladı.

NEDİME'NİN İSYANI
Babası ve annesiyle direnen 12 yaşındaki ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Nedime bir aydır okula gidemediğini söyleyerek 'Ne olur evimizi geri verin' diyerek feryat etti.

Eşyaları ekibe fırlattılar
YILDIRIM ailesinin üç ferdi zorla çıkartıldıklarını iddia ettikleri evlerine girip bıçak ve  kırık cam parçaları ile görevlileri engellemeye çalıştı. Yıkım ekiplerini eve yaklaştırmayan Yıldırım ailesi evde bulunan eşyaları da çalışanların üzerine fırlattı.

Kaymakam ikna edemedi
GazİosmanpaŞa Kaymakamı Seddar Yavuz olay yerine gelerek aileyi direnmekten vazgeçirmeye çalıştı. Kaymakam aileye haklarını hukuki yolla aramaları gerektiğini söyledi.  Aileye yardım sözü veren Yavuz'un ikna çabaları işe yaramadı. Polis karşı tarafın şikayetçi olmaması üzerine eve girmeyerek çevrede güvenlik önlemi almakla yetindi.
Akşam/Mete YILMAZ


Geri Dön