28 / 04 / 2024

Gazipaşa Havalimanı uçak park alanı genişletilecek!

Gazipaşa Havalimanı uçak park alanı genişletilecek!

Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu,300 yatak kapasiteli Sütçüler Hastanesi'nin ihalesine çıkılacağını belirtti. Çavuşoğlu, Gazipaşa Havalimanı'ndaki uçak park alanının genişletilmesi için beklenen iznin onaylandığını da açıkladı....



3'ÜNCÜ SIRADA 

Yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Kepez Sütçüler'de bir hastane projesi vardı eskilerden bu yana. Sağlık Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında yeni yapılacak anlaşma ile Sütçüler Hastanesi, Türkiye genelinde ihaleye çıkacak projeler arasında 3'ncü sıraya alındı. En kısa zamanda ihalesi yapılacak  TOKİ  tarafından. Kaynak aktarımı konusunda Sağlık Bakanlığı ve TOKİ anlaşmaya vardı. Bu bizim için çok önemli bir hastaneydi. Kepez'e her gidişimizde her kesimden vatandaşımız böyle bir hastaneye ihtiyaçları olduğunu dile getiriyorlardı. Biz de Antalya milletvekillerimiz ile bu işi yakından takip ettik. Dün Sağlık Bakanlığı'na gittim bu iş için ve Sütçüler Hastanesi'ni listede 3'üncü sıraya yazdılar. Sütçüler Hastanesi bölgemiz için, sağlık hizmeti için önemli bir projesiydi onun müjdesini verdim Twitter'dan" dedi. Çavuşoğlu ayrıca Sütçüler Hastanesi'nin yapım çalışmalarının 2013 yılı içerisinde başlayacağını söyledi. 


DAHA ÇOK UÇAK 

Gazipaşa Havalimanı'ndaki mevcut uçak park alanında yapılması planlanan genişletme çalışmaları için DHMİ'dan gerekli iznin çıktığı müjdesini de veren Çavuşoğlu, "Gazipaşa Havalimanı'nda uçakların park edeceği, yolcu indirip-bindireceği yerde bir sıkıntı vardı. Alan yeterli genişliğe sahip değildi. Bu nedenle uçak sayısı istediğimiz kadar artmıyordu. Dün genişletme çalışmaları ile ilgili onayı çıkardık. " şeklinde konuştu.


Can YÜCEL/Sabah Gazetesi Akdeniz Eki


Geri Dön