29 / 04 / 2024

Gazipaşa Kahyalar'da vatandaş arazilerinden geçen yolları kapatıyor!

Gazipaşa Kahyalar'da vatandaş arazilerinden geçen yolları kapatıyor!

Sabah Gazetesi Akdeniz eki muhabiri Özcan Tekin'in haberine göre; Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar beldesinde vatandaşın tapulu arazisinden geçen yolların sorunu çözülemeyince tapu sahipleri son çare olarak yolları kapatıyor.



Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar Beldesi'nde imar planı olmaması nedeniyle yol çilesi yaşanmaya devam ediyor. Beldenin Sarıağaç mahallesinin tarım arazisi olarak geçmesi çözümü zorlaştırıyor. Bu nedenle mahalledeki yolların tamamı, vatandaşın tapulu arazisinden geçiyor. 1982'de yapılan kadastro çalışmasında yolların gösterilmemesi nedeniyle, beldede sıkça yol kapatma olayı yaşanıyor. 


RIZALARI YOK

Vatandaş haklı olarak arazisinden yol geçmesini istemiyor. Belediye ise hiçbir şey yapamıyor. Son olayda Sarıağaç mahallesi yolu, bir vatandaş tarafından 2 ayrı noktaya kamyonla toprak dökülerek kapatıldı. 

Olay yerine güvenlik tedbiri almak için jandarma gönderildi. 


Vatandaşın hakkıdır

Başkan Karav "Biz beldenin su deposuna yol izni istedik. Bu vatandaş, yol istediğimiz ormanlık alanın kendisinin olduğunu iddia etmişti- Biz oraya yol izin istedik diye, vatandaş başka bir yerdeki arazisinden geçen yolu kapatmış. Belediyeye kızıp bu şekilde vatandaşlardan da öfkesini almış oluyor. Vatandaşın hakkıdır ama herkesin hakkını aramaya kalkarsak vatandaş yürüyecek yer bulamaz dedi. 


YOL OLARAK AYRILMAMIŞ 

Kahyalar Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, yol kapatma olayıyla ilgili tutanak hazırladı. Ancak vatandaşın tapulu arazisinden geçen yol açılamadı. Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karav, "Sarıağaç mahallesinin yolları, vatandaşın tapularının içinde. Sarıağaç mahallesi mutlak tarım arazisi olduğundan dolayı biz oraların yollarını resmileştiremiyoruz. 1982'de geçen kadastro çalışmalarında buralar yol olarak ayrılmamış. Ama vatandaşın kapattığı yol 100 yıllık bir yol. Kahyalar'ın en eski yollarından biri. Vatandaşın amacı, gayesi, kini nedir bilemiyoruz" diye konuştu. 


Özcan Tekin/Sabah Akdeniz eki


Geri Dön